Емоційна історія від The Raw. Прем’єра мініальбому на Неформаті

За два дні, 17 листопада, The Raw презентує дебютний мініальбом "Света нет", але послухати його ексклюзивну прем’єру та дізнатися більше про колектив ви зможете тут і зараз.

The Raw — харківський мелодік-хардкор гурт, заснований у 2019 році. Дискографія нараховує три сингли й дебютний мініальбом. Хлопці часто виступають у рідному Харкові. У творчості The Raw можна почути як російську, так і англійську мови, а серед джерел натхнення гурт вказує канадців Counterparts та американців Defeater.

The Raw

У складі гурту басист Антон, гітарист Олег, вокаліст Андрій, гітарист Павло й драмер Ігор (зліва направо), з якими ми й поспілкувалися.

З чого почався The Raw

Павло (гітарист): Основою для The Raw стали Counterparts та Defeater. Також я у захваті від топових, але, на жаль, маловідомих білорусів Dive to survive, з українських гуртів — Wendeavor

Ідея гурту з`явилась у мене, басиста Антона та ексдрамера Артура. Грати разом вирішили, щоби поширювати улюблену музику й реалізуватися у творчості. Через те, що в Харкові ми не знали музикантів, гурт доволі довго залишався ідеєю. Але з появою вокаліста Андрія, який невдовзі підтягнув іншого гітариста Олега, почався гурт The Raw.

Ігор (драмер): Я та Андрій грали разом в One Hundred Bears, нотки того матеріалу можна почути в пісні "Внутри", і це, так би мовити, данина тим часам. Це дуже вплинуло на нас, навчило бути собою в колективі. Також Андрій грав раніше з Олегом, а Паша з Антоном.

Тому, без сумнівів, The Raw продовжує історію тих минулих гуртів. Для всіх нас це є чимось більшим, аніж просто гурт однодумців. Навпаки, ми можемо мати різні думки, не однаково бачити одні й ті самі речі, але завжди зможемо знайти варіант, що влаштує всіх, і ніхто не залишиться непочутим.

Мініальбом "Света нет"

Цей реліз для гурту стане дебютним, адже до цього The Raw випускали лише сингли. На його підтримку гурт планує випустити мерч і кліп, а також, якщо дозволить ситуація з Ковідом, дати два концерти — 21 листопада в Харкові та 27 листопада в Києві.

Андрій (вокаліст): У нас усе просто, усі треки більш-менш автобіографічні. Це одна історія, яка розказана досить емоційно.

Спершу ми записали всі пісні англійською — не чіпляло. Почали переписувати тексти, потім музику, деякі теми просто зникли, прийшов новий драмер. Намагалися прислухатись один до одного і зробити максимум від своїх можливостей. Наприклад, трек "За ветром" є в англомовному варіанті, зведений іншим саундмейкером, але ми його "поховали".

Ми не хотіли бути залежними від мови, тому експериментували, у планах було спробувати й підібрати те, що підходить нам найбільше. Ми також не відкидаємо думки про подальші експерименти, дуже хочеться написати щось рідною мовою.

Антон (басист): Хотілось досягти трохи лоуфайного (сирого) звуку, притаманного самому місту, у якому цей альбом творився. Естетика панельних будинків.

Єгор Фелюст
рецензент, івент-менеджер Неформату
 

The Raw зробили той тип мелодійного хардкору, котрий ближче до гуртів на зразок Counerparts та вихідців із Канади взагалі. Тобто емоційність тут поруч з агресивною подачею тру-металкору. Найцікавіше те, що хлопці спромоглися дебютний мініальбом зробити із відчутним впливом альбомів/гуртів початку 10-х, коли кожен другий був у захваті від Your Demise або Comeback Kid. Але!

Певен, що вам траплялися представники мелодік-хардкору, котрі загравали також із постметалом і навіть додавали елементи блеку, як-от бластбіти. І все це гармонійно поєднано у The Raw в рамках п’яти треків, із котрих перший та останній — варті вашої уваги насамперед.

Не сльозлива емоційність, натиск металкору, вставки постметалу та бластбіти. Гарний реліз, точно один із кращих тематичних цьогоріч.

Живі виступи

The Raw дуже активні наживо, тож харків’яни вже могли почути їх на Kharkiv Hardcore Fest 2021, у рамках турів Сходка Тымчата, з командою Grayshapes тощо. Також хлопці грали в Києві.

Андрій: Ми досить молода банда, тож намагаємося набратися досвіду на сцені й познайомитися з іншими музикантами. Емоції від живих виступів різні, бувають неоднозначні. Намагаємось прогресувати від концерту до концерту. Дуже допомагає підтримка публіки після виступів.

Хочемо грати всюди та багато. З Rene Maheu, Raw Grip, Levegh і схожими з нами за настроєм. Також ми дуже раді брати участь у концертах із крутими легендами сцени — Stinx, The Troubled, Wise Guys, Cios. У них є чому повчитись, і такі різножанрові концерти об’єднують слухачів, відкриваючи їм нові цікаві команди.

На Kharkiv Hardcore Fest нам сподобалась атмосфера, звук, стільки людей почули наш локальний гурт, підтримували під час виступу.

Узагалі останнім часом у Харкові з’являється все більше локацій для виступів: це і звичний нам Venom Stage, і, наскільки ми чули, Казка Family відкриває свій клуб, та ще 3–5 локацій для виступів гуртів нашого і схожих жанрів. Ми вдячні, що в нашої молодої команди є підтримка серед слухачів і музикантів. Я взагалі вважаю харківську сцену однією сім’єю.

Elfi Elfman
Вокалістка харківського гурту 0 %Mercury

Для мене The Raw повністю органічні в тому, що вони роблять. У їхніх піснях та живих виступах я відчуваю щирість та справжні переживання. Ніяких образів чи вдавання. І це заряджає.


Мені важливо чути та відчувати в музиці частинку душі, яку автори вкладають туди, для мене це той самий "гачок", який чіпляє надовго і змушує бачити прекрасне й живе в тому, що інші назвуть "саморобкою". Пісні хлопців — це мікс із нестримної енергії хардкору та мелодійної меланхолії, а я страшенно люблю такі поєднання.

Зараз гурт планує поїхати в перший тур і, можливо, замахнутися на повноформатну роботу. А на наступний 2022-ий команда готується випустити мініальбом або спліт.

The Raw у мережі:

https://www.facebook.com/theraw.band.fb/
https://theraw.bandcamp.com/
https://www.instagram.com/theraw.band
https://www.youtube.com/channel/UCN1GAxA1qJtxaNd8v3atuig/videos

Фото надані гуртом

Neformat.com.ua ©