Stay Tuned vol. 64 Our Atlaantic

На початку травня український гурт презентував новий мініальбом "Час Розваг", на якому заграв фанк, до того ж почав співати українською. Реліз звучить досить нетипово, і тим цікавіше почути, які пісні лунають у плеєрах його творців. 

 

Дмитро Бакал
бас-гітара, слова

Я слухаю дуже багато різнопланової музики, тому цей список лише невелика витримка з усього.

Postman — Yakori/True Detective

Мені дуже подобаються сінгери-сонграйтери, імпонує їхня естетика та подача. Дуже класно, що в Україні є свій власний пласт цього жанру. Якщо у Шотландії є Донован, в Америці — Боб Ділан, а у нас — Postman. Особливо відзначу лірику Кості — соковиті та глибокі тексти, що є необхідністю цього жанру.

Tik Tu — Король Птахів

Музика Tik Tu дуже близька мені по духу. Легка психоделічна мрійливість і гедоністична невимушеність у їхній творчості живуть у своєму окремому світі.

Peredmova — Гадаю

Peredmova — це один з найбільш недооцінених українських інді-гуртів, на мою думку. Це дуже повітряна пісенька, ідеальна, аби гуляти парком теплого весняного дня.

Богдан Весоловський — Ноктюрн

Неймовірне українське танго Богдана Весоловського початку 30-х років, від якого віє терпкими запахами цвітіння у теплу літню ніч. Насичена лірика, така пряна і водночас проста. А шовковий голос Антіна Дербіша так і огортає тебе в обійми ночі.

Назарій Яремчук — Посміхнулась ти

Один з крутих прикладів "вусатого фанку". Обожнюю цей трек за його грув та контрасти — ніби Стіві Вандер заїхав у гості до Назарія Яремчука і вони написали пісню.

Tom Misch & Yussef Dayes — What Kinda Music

Останній альбом Тома Міша мене дещо вразив неочікуваним звучанням, але від того не став менш цікавим. Аренбішнний, соуловий саунд з відчутним нальотом ф'южн. Цікаво, що буде далі.

Electric Light Orchestra — Last Train To London

А це дуже цікавий приклад того, як хлопці, що грають прог-рок вирішили загравати з диско. Качовий трек з неймовірним басовим грувом.

Олексій Биков
ударник

Зазвичай я слухаю музику, коли безлад в голові та щемить у серці, коли ж усе гаразд я її виконую.

George Benson — Give Me The Night

Це класика, що тут ще додати.

M.Miller, J.P.Maunick, B.Cobham, E.Rava and S.Bollani — Billie Jean

Мені вельми подобається, як ці фірмачі надали відомому хітові нових фарб своїм невимушеним звучанням.

The Unsleeping — Ptaha Fred

Загалом мені подобається вся творчість The Unsleeping, їхній запал та енергія. Це дійсно якісний український інді-рок, що по суті немає альтернативи в Україні.

Zapaska — nie ma ryby

Я вважаю цей гурт одним з найсамобутніших в українській музиці. Свого часу, разом зі світовими тенденціями інді-музики вони були піонерами цього напрямку в Україні. Їхній унікальний чіловий саунд та тексти із серйозними меседжами захоплюють мене.

Jamala — Шлях Додому

Окрім того, що Джамала робить дуже модернову і якісну поп-музику, цей трек нагадує мені про повернення додому із Південно-Східної Азії. Як то кажуть в еміграції добре, а на батьківщині все одно краще.

ВІА "Веселі скрипки" — Намалюй ніч

Ця пісня, ніби машина часу, відсилає мене до тої світлої і чистої культури української інтелігенції 60-х років, що наразі невідома широкому загалу. Тому я і помістив цю пісню у список, аби познайомити слухача з цією перлиною української естради минулого.

Ябцьо-джаз — Прийде ще час

Український джазовий гурт 1930-х років, один із найпопулярніших музичних колективів Львова, який популяризував українську пісню на Галичині. Один з найкращих прикладів українського ретро.

Віктор Байда 
вокаліст, іоніки, автор музики

Музика рятує мене від думок про суїцид.

Тріо Маренич — Тиша Навкруги

Це дуже інтимний трек для мене. Пісня насправді про інтимні стосунки, але у ній є драматизм. На свій час вони звучали дуже свіжо та самобутньо, їм і зараз не має аналогів серед сучасної української естради.

ВІА "Кобза" — Три трембіти

Цей трек поєднує багато різних жанрів, він дуже контрастний. У ньому є і фанковий грув, й естрадний вокал, і навіть народна коломийка. Респект Скорику за це прекрасне творіння поп-музики того часу.

Костянтин Огнєвой — Я шукаю

Я просто обожнюю Огнєвого, навіть не знаю, що додати.

ВІА "Візерунки шляхів" — Била мене мати

Одна з найкращих обробок української народної пісні евер.

Тризубий Стас — Чорнобильський метелик

У цій пісні віддзеркалюється не тільки чорнобильська трагедія, але й сама суть тоталітарної (комуністичної) системи.

Жан-Мішель Андре Жарр — Magnetic Fields, Pt. 5

Жан-Мішель Андре Жарр — один з піонерів світової електронної музики, мультиінструменталіст, автор грандіозних світлових шоу. Його альбоми продавалися мільйонними тиражами, а трек "Magnetic Fields, Pt. 5", який я раджу послухати, є квінтесенцією його ранньої творчості.

Жуан Жілберту — Desafinado

Є тисячі інтерпретацій цієї пісні, але оригінальна версія у виконанні Жілберту мені найбільше до вподоби. Його щира манера виконання чіпляє мене до глибини душі. Це по-справжньому "Фальшиво". 

 

Our Atlaantic — колектив з Умані, який розпочав діяльність у 2017 році. Відомими музиканти стали після участі та перемоги на конкурсі Koza Music Battle 2018. На їхньому рахунку мініальбом "Pillow" (2018), після якого хлопці змінили звучання, і виданий уже в 2020-му українськомовний EP "Час Розваг".

Our Atlaantic у мережі:

https://soundcloud.com/ouratlaantic
https://www.instagram.com/ouratlaantic/
https://www.youtube.com/channel/UCRnHHz6an7STbN5X68SR1Og
https://www.facebook.com/ouratlanticofficial/

Попередні плейлисти тут: https://www.neformat.com.ua/ua/rubrika/stay-tuned

Neformat.com.ua ©