Всі релізи листопада на Neformat.com.ua. Частина 1

З невеликою затримкою представляємо вам черговий огляд релізів, про які ми писали минулого місяця. Листопад був плідним, тому ми знову розділили матеріал на дві частини. Вітайте першу!

Нагадуємо, що це не топ, та і суб'єктивної критики чекати не варто. Ми просто перерахували і коротко прокоментували всі релізи, про які ми писали минулого місяця. 

Релізи поділені на альбоми, EP, демо, спліти та інше. Сингли і кліпи ви знайдете у другій частині цього матеріалу, який вийде вже завтра

Альбоми

Цілий альбом випустив український електронний проект tiiiza. Треки для нього Ельмір Алієв готував останні півроку. 

Учасники НастяЗникає записали дебютний альбом в дусі jazz, soul. До того ж це перший лонгплей гурту в повному звучанні.

Уже п'ятий повноформатний альбом випустив atmospheric black metal проект з Києва - Bergrizen. При чому реліз вийшов і на дисках, і на касетах. 

Київський symphonic/funeral doom проект Luna представив свій новий інструментальний альбом. Допрем'єрний реліз відбувся у соцмережі ВКонтакте, тому хоронити її, очевидно, ще зарано. 

Нестримний у своєму бажанні творити музику, український depressive black metal проект Inner Suffering випустив ще один альбом, вже четвертий за цю осінь. 

Одеське тріо дівчат Chillera, які у своїй творчості змішують surf rock і dub-ритми, випустило дебютний альбом і кліп на один з його треків. Відповідальний за реліз - лейбл Muscut.

Новий харківський хардкор-колектив Transgender залив у мережу свій дебютний альбом. І традиційно для цього жанру про сам гурт практично нічого не відомо. 

Львівський проект Пиріг поділився своїй новим незвичним альбомом. По суті це невеличкі співані горор оповідки (об'єднані у форму музичної фантасмагорії), як алегорія на схожий напрямок у кінематографі 30-х, 40-х років. 

Український джаз-хоп гурт The Cancel Band поділився своїм новим альбомом, для якого вигадав цілу містичну історію про детектива Орфея та його послідовника. 

Після численних анонсів та кількох синглів ми таки дочекалися нового лонгплею київського прог-рок гурту Обійми Дощу. І не забудьте звернути увагу на  інтерактивну візуалізацію альбому!

Київський groove metal колектив Pomsta представив свій перший лонгплей і потрапив на обкладинку свіжого журналу Terroraiser.

Після 2-річної перерви закарпатський прог рок гурт Korzo прийшов на студію, щоб записати новий лонгпплей. І цього разу з вокалом та ще й не одним. 

Український дарк-фолк проект Wiseword.Nidaros випустив новий альбом, присвячений історичним подіям та персонажам Молдовського князівства. Незвичний вибір тематики. 

Після дебютного кліпу київський гурт On The Wane (darkwave, gothic rock) врешті представив і новий альбом.

Цього року і навіть місяця було чимало гучних повернень. Так, після тривалої перерви львівський метал-гурт Полинове Поле випустив новий студійний альбом

Київський indie / pop rock гурт Bahroma записав і випустив вже четвертий альбом. Не обійшлося і без кліпу на трек з нового релізу.

Новий альбом похмурого drone,dark ambient проекту The Dark Portal  вийшов на лейблі Volok Records. 

Тернопільський лейбл Pincet представив новий альбом київського музиканта KOMITET. Його музика – це мажорний електро-брейкбіт на техно основі.

Київський гурт Stepan i Meduza наприкінці листопада представив новий альбом. Традиційно радує не лише музика, але й оформлення релізу. 

Міні-альбоми

Яскраве повернення на сцену київських панків Robots Don't Cry було багатогранним: тут тобі і кліп, і живі виступи, і новий міні-альбом.

В один момент калуський post punk гурт The Jossers змінив назву на Зэ Джозерс, випустив кліп і новий російськомовний міні-альбом.

Український post metal гурт Asthme представив свій дебютний однойменний EP. Тут тобі і мелодійні вокальні вставки, і випуск на вінілі. 

Франківський панк-рок гурт COMPLETE! випустив дебютний міні-альбом. Разом назва гурту і альбому звучить як "Complete! D", така собі гра слів.

Українська інді, поп виконавиця DaKooka випустила новий міні-альбом, яким намагається підтримати слухачів у їх життєвому виборі. 

Несподівано дебютний міні-альбом представив новостворений гурт Velikhan і одразу ж потрапив з ним у претенденти на головну премію BUMA.

Молодий київський емо-панк гурт Under Streets записав кілька треків для дебютного EP.

Ужгородський Death Metal гурт Contaminated представив новий міні-альбом. За реліз дисків відповідальний німецький лейбл Wolfmond Production.

За три роки нам все ж вдалося дочекатися дебютного міні-альбому одеських маткорщиків Doomeye. І не забудьте чекнути їх останній кліп, який з'явився перед виходом EP. 

Новий міні-альбом білоцерківського ambient проекту Больше леса виник у результаті осінніх меланхолійних спостережень автора проекту. Принаймні такий висновок можна робити з опису релізу. 

 Демо, спліти та інше

Український скрімо-гурт the worst is yet to come представив спліт, записаний разом із сербським one man screamo проектом Eva Ras.

Київський гурт Love'n'Joy спеціально для європейського туру випустив невелику збірку синглів, а згодом поділився нею і з рештою слухачів. 

Український atmospheric black metal проект Чорнотоп випустив новий спліт за участі російських проектів Ulfdis, GrayOcean та Dreaming Of December.

Одеський dream pop, downtempo, shoegaze гурт Bad News from Cosmos представив демо версію нового треку.

У якості бонусу до нещодавно випущеного альбому український thrash metal гурт Bestial Invasion випустив кавер на пісню гурту Grim Reaper

Neformat.com.ua ©