10 альбомів, на які ми чекаємо у 2020 році

2020 рік має бути досить багатим на цікаві релізи як уже знаних команд, так і тих, що тільки-но розвиваються. Ми відібрали 10 альбомів й EP, поспілкувалися з їхніми творцями та готові розповісти, чого вам варто чекати. 

Bokasso — s/t (d-beat/post-metal)

Студійний проєкт, у якому зібралися учасники різних вітчизняних панк-команд, а саме Мороз (грав у ZALUPA, Avrora 6542), Макс Котовський (грав у Elephant Opinions, La gross tortue, Brave week.), Сетдар (Kiteflighter, раніше грав у RIIGA, eskhora) і Микола Мага (Обрій, The Symbioz, Skruta). Хлопці записали 8 треків з гостросоціальною лірикою, а музично реліз є сумішшю ді-біту і пост металу. Зважаючи на досвід музикантів, реліз очікується міцний. Точної дати виходу ще немає, але орієнтовно це буде весна.

photo_2020-02-06_15-23-48

Обкладинка альбому

 

DISTiNcT — Порожнеча EP (nu-metal)

2020 рік обіцяє бути для гурту DISTiNcT вельми активним, у тому числі через запланований випуск міні-альбому "Порожнеча". Реліз із такою назвою мав відбутися ще кілька років тому, але натомість музиканти вирішили випустити EP "Причина Ненавидіти" (2017) з іншим набором пісень. На відміну від попередньої "платівки", де тексти були на більш загальну тематику, "Порожнеча" матиме більш особистий характер. До EP увійдуть як пісні, що раніше ніколи не випускалися, так і перезаписана версія одного з давно відомих шанувальникам гурту треків, цього разу в хорошій якості. Міні-альбом звершить трилогію релізів DISTiNcT у форматі міні-альбому, після чого гурт планує переосмислити питання доцільності подальшого свого існування.

 

Dogs have no hell (melodic crust/blackned hardcore)

Dogs have no hell – сайд-проєкт учасників чернігівського хардкор/панк гурту Dan Stark. В їхньому активі два міні-альбоми, а звучання гурту тяжіє до більш металізованого хардкору. Цього року має вийти дебютний альбом команди, на якому, за словами музикантів, слухачі почують 10 треків на межі мелодійного красту і блекенд хардкору.  Лірика сильно не зміниться — це той же Dogs have no hell, що і на попередніх EP, тобто гостросоціальна тематика через призму власного сприйняття. Не найвеселіші тексти, але такі теж потрібні. 

 

Merzotna Potvora — Halas z Pekla (blackened thrash metal)

Київський black/thrash metal Merzotna Potvora готує до виходу наступний реліз. Наразі всі інструменти накопичені і триває процес зведення. Майбутній альбом отримав назву "Halas z Pekla" (Галас з пекла) і міститиме 9 пісень, одну з яких уже можна було почути на Robustfellow Sampler 2019. Стосовно лірики музиканти кажуть наступне: "Тексти пісень про різних істот, живих та міфічних, але всі вони потворні. Навіть ті, кого ви завжди вважали позитивним героєм, тут будуть покидьками." Точна дата виходу поки невідома.

 

René Maheu — Mor EP (screamo)

Молодий, але досить продуктивний хмельницький скрімо-гурт René Maheu зараз працює над третім міні-альбомом. Музиканти обіцяють чергову зміну звучання і повернення до більш гостросоціальної лірики, що мала місце на першому EP "Hopelessness. Indifference. Death" (2017), але вже з дорослішим поглядом на проблеми, які будуть згадані у піснях. Нещодавно у складі гурту з’явився скрипач Антон Вараниця, партії якого ми почуємо на майбутньому записі. Міні-альбом отримає назву "Mor". У перекладі з декількох мов це слово означає "матір", але у слов'янських мовах "мор" — це епідемія, що несе за собою масову смертність. Реліз планується на кінець лютого — початок березня 2020 року.

 

Shiva the Destructor — Find the Others (psychedelic rock)

Робота над майбутнім альбомом Shiva the Destructor тривала понад три роки, за які в гурті встигло багато чого змінитись — від сприйняття альбому до складу музикантів. Самі учасники описують реліз як стрибок у невідоме, результат порозуміння, примирення, прощення і навіть прощання.

"У цьому альбомі наш Шива спустився на грішну землю десь у 60-ті, вдягнув потерті джинси і пішов відриватись на Вудсток. Він чілить на пляжі під звуки серф-року, закохується, мандрує недоторканими лісами, впадає у рефлексивні баталії та віднаходить себе десь на околицях всесвіту. Він проживає земне життя, веселиться, страждає, шукає і змінюється, як і всі ми.

Нові переживання, усвідомлення і прагнення, подолання перепон — внутрішні та зовнішні світи нашого персонажа поєднані у "Find the Others". Крім цього, в альбомі є декілька відсилок, і нам цікаво, чи їх впізнають та зацінять слухачі", — розповідають музиканти.

Вихід "Find the Others" запланований на весну 2020 року.

 

Schizogen — Spawn Of Almighty Essence (brutal death metal)

Перший сингл з майбутнього альбому киян Schizogen був оприлюднений ще у 2017 році і здавалося, що другий повноформатник уже не за горами. Але наступний сингл, а разом з ним й анонс альбому, вийшли лише наприкінці 2019 року. Видаватиме LP американський лейбл Willowtip Records, який раніше працював з такими знаковими командами, як DISMEMBER, PHOBIA чи IMPALED.

Сам гурт обіцяє складніший і технічніший матеріал, що вже чути з останніх синглів. 

 

The Hiraeth — Flowers In Case EP (metalcore / post hardcore)

Міні-альбом кияни The Hiraeth планували випустити ще восени 2019 року, але їм завадила низка причин, серед яких хлопці вказують дві основні: проблеми, які виникли під час зведення матеріалу, в результаті чого довелось міняти звукорежисера, і напружену атмосферу всередині колективу. Самі ж музиканти зазначають, що майбутнє гурту туманне, а проте міні-альбом вони таки випустять.

Під час написання матеріалу до EP The Hiraeth керувались бажанням зробити пісні цікавішими та відійти від стандартних структур. За їхніми словами, багато музичних рішень на міні-альбомі були навмисним виходом із зони комфорту. Також відзначають, що в період написання релізу багато слухали та надихались пост-хардкором, емо, маткором 90-х і 00-х (Botch, Breach, Majority Rule, Pg.99), а також сучасним хардкором на кшталт Code Orange, Knocked Loose, Varials.

 

Warningfog — Naturphilosophie (grindcore/sludge)

Cтоличні грайндери Warningfog також готують новий реліз. Матеріал для нього гурт записав ще у листопаді минулого року на київській студії Breadberry під керівництвом Андрія Ясногородського, прямо перед Prosfora tour з Knifeman та Zombia Attack. Через це зведення альбому відклалося. Зараз вирішується, де і з ким Warningfog будуть працювати над альбомом далі.

Попри те, буде це спліт чи ЕР, реліз вийде під назвою "Naturphilosophie" і буде присвячений усім тим неймовірним речам, що людство дізналось за сто шістдесят років від моменту, як Чарльз Дарвін систематизував, доповнив та переосмислив знання про розвиток життя на нашій планеті. Кожен з семи записаних треків — це розповідь про дивовижні симбіотичні організми, що змушують нас ширше глянути на еволюцію. Матеріал писали під впливом американців Punch, що вплинуло на кількість ді-бітів та повільних рифів із сингалонгами, але і без бластів, звісно ж, не обійшлось.

 

Мразота (hardcore/punk)

Мразота — це молода кров одеського хардкору. Наприкінці минулого року хлопці презентували дебютний реліз, що по суті є живим записом виступу гурту в місцевому клубі More Music. Попри формат, матеріал на лайві добре зчитувався і був багатообіцяючим. Зараз Мразота готується до повноцінного запису, обіцяючи 10 хвилин матеріалу і нахил у сторону приблекованого красту з лірикою про життя, смерть і щоденне навколишнє оточення, але через призму містицизму. Точної дати релізу ще немає, але орієнтовно це має бути весна 2020 року. Після релізу гурт планує з'їздити у невеликий тур на його підтримку.

 

Детальніше про ці та інші альбоми українського андеграунду ми писатимемо протягом року. 

Шаблон обкладинки розробила Анастасія Inri

Neformat.com.ua ©