Реп-зима 2019-2020

Реп-підсумки — непостійна рубрика, у якій наш оглядач Пилип OG робить підбірки найцікавіших, переважно українськомовних новинок реп-сцени за певний період. Сьогодні говоритимемо про грудень та січень і зовсім трошки захопимо початок лютого.  

Вітаю всіх зі входом до року з цікавими числами — 2020. Можливо, запізно, але востаннє ми зчитувались ще восени минулого року, і з того часу маємо цілу низку релізів, які хотілось би донести до неуважних шанувальників.

У мережі з’явився "Білий", якого віднесли до расистських альбомів року) Якщо без жартів, то це справді сталось на деяких ресурсах через певні асоціативні згадки, а ще безсоромне використання "ні*ер" у треках. Що ж, якщо хочемо жити у цивілізованому світі, варто дотримуватися аспектів моралі. Але фактично нічого расистського у пацанів PVNCH на меті не було. Якщо говорити про сам альбом, а чекали його дуууже довго за сучасними мірками, то він таким і вийшов: моментами неактуальним, моментами перестояним.


Тепер уже київський репер Dee the Conscious One та Vagskee з Ялти попрацювали зі своїми друзями з Брукліна — M-TRI та DJ Leecy T, які ще і є подружжям, над платівкою "7 Hours Later". Спочатку вийшов кліп, а згодом у мережі з’явився ЕР. Все той же класичний хіп-хоп саунд золотої ери, в якому собі не зраджують перераховані вище виконавці.


Гурт Kalush за підтримки alyona alyona показав найкращий свій кліп на цей момент, і не тому, що там з’явилась уже відома виконавиця, а бо вдалось зміксувати гарну картинку та цікавий трек, який вдало розійшовся. Після його виходу стало відомо, що приспів був куплений від маловідомого виконавця із заходу, а трек, який містив його, відразу зник із мережі. Для українського репера це все ще виглядає доволі дико, бо дуже мало потрібно для ярличка "не тру" і поки що це все під нього потрапляє. Практика у світі цілком нормальна і приймається легко, але у нас одразу всі причепились і тепер прислуховуються до гурту уважніше. Також уважні слухачі почули голос ще одного виконавця, якого ніде не було вказано. Навряд чи він є учасником Kalush, тому й стало цікаво: якщо таким чином хтось хоче комусь допомогти, то чому імена не згадуються?


Луцький репер Дядя Вова закидує ще один сингл "Граната", який мав би увійти до наступного альбому "Хлопець". Нещодавно поспілкувався з цим молодим чоловіком, тому чекайте інтерв’ю, а поки слухаємо трек.


Аппекс на підтримку альбому видає ще один кліп "Стріла", де все витримано у стилістиці лоу-фай хіп-хопу. Відео було відзняте у Рівному.


НЕформат видає реліз під назвою "Нічого особистого". Якщо хтось слухав попередні роботи репера, має уявлення, чого можна очікувати від творчості цього українського ірландця, але якщо ж ні, то це атмосферна музика, гаркавий флоу та правдиві слова. Послухайте, все доволі доступно подано.


Один з найкращих способів робити музику, яка показує твою натуру — це відхреститись від реп-тусовки. Так зробив ХАС, тому його всі не люблять всередині туси. Але це не заважає йому виступати на фестивалях, розігрівати відомих людей та видавати релізи. Добре поставлений голос, не пусті слова та цікава відеоробота "Дикий КАЧ" до однойменного EP.


Для Пилипа Дрофа є одним із найцікавіших молодих представників нової школи. Хотілося б чути побільше треків саме українською, адже це би підсилювало загальний вигляд нашого репу. Трек "Бро" можна слухати у будь-який момент.


Nemo322 продовжує закидувати нас новими музонами. Трек "Людоїд" хитає не на жарт, а відео "Спробуй політати" можна переглядати неодноразово.


Львівське крю Братське Коло зачитали про свій район у відеороботі з однойменною назвою. Одна локація, але різноманітність виконавців тримає. На куплети Шершня завжди чекаю з нетерпінням.


Нещодавно вийшов ще один кліп від представника Братського Кола — Білого Бо, який асоціюється з Джокером. Подивіться і зрозумієте чому.


Вінничанин Ennyday підкинув нам на новий рік латинських різдвяних мотивів, які засідають у голові. До вашої уваги кліп "Один удома".


Денні Дельта перейшов на сингли і першою роботою є "Коротко", де сірі райони оживають в уяві. Каже, що це продовження треку "Кухонний", який вийшов уже доволі давно.


Наступним вийшов "Пінт", де МС пройшовся по головах певних реперів, а також висловився, що хотів зробити дуже давно.


Наша Файта зробили реп-вертеп цікавіше, ніж Ярмак минулого року. Ви просто подивіться: автентично і стильно.


Гоня з Глави презентує п’яний кліп на трек "Добрий день", який увійде до майбутнього релізу "Саботаж".


Мicroman x watismi стабільно потрапляють до моїх підбірок, тому і цей раз — не виняток. Атмосферний трек.


Давненько вже не було нічого чути від цієї чернівецької виконавиці, але маємо свіжий трек "Хто я". Dobra, нагадуй про себе частіше.


alyona alyona опинилась у GTA у своєму новому кліпі "Дикі танці". Київські райони, спритні гопники та фігурні продавщиці — все це є у відео. Також Альона запустила челендж в інстаграмі, де бажаючі демонстрували свої навики пересування гусячою ходою.


Гурт Центра повертається до нас із хорошим, мелодійним треком "Вказівний". Хороший вайб та слова.


Polamav чітко начитує у своєму "Стрітвідео". Неодноразово переглянувши, я зрозумів, що чекаю більше треків цього львівського виконавця.


Ну що ж, підкинув вам Пилип цікавинок до плейлиста чи ні? Обов’язково коментуйте, кажіть, що пропустив, аби такого більше не повторювалось. Скажу по секрету, що очікується велика кількість матеріалу на весну, тому тримаймо палець на пульсі українського репу. Зчитаємось.

Пригадати підсумки реп-листопаду від Пилипа OG ви можете за цим посиланням.

Neformat.com.ua ©