Весняний реп: найпопулярніша музика майбутньої України

Весна минула, а з нею і релізи наших улюблених реперів. Завдяки феноменальній Alyona Alyona про україномовний реп говорить все більше людей, і нічого страшного, що вони згадують у ньому лише ім’я виконавиці, не все ж зразу. Нових сильних імен, відомих на всю Україну, не з’явилося, і чи то таланту не вистачає (сумнівно), чи то грошей (більш ймовірно). А проте, усім тим, хто любить український реп, ваш старий друган Пилип приготував підбірку найцікавіших релізів весни та початку літа, щоб ви розуміли, що алмази є, просто нема майстрів з обробки.

Першими потішили нас добре відомі вам Ціна Ритму, увірвавшись зі стареньким треком "MVP", на який хлопці відзняли відеокліп у Львові. "Рух пінгвіна", за котрим ми спостерігали упродовж всього відео схожий на олдскульні муви 90-их, про що, власне, і натякали репери.

Alyona Alyona демонструє кліп "Пушка", який є промо до її альбому з однойменною назвою. Знімали в Німеччині, вийшло дуже яскраво та стильно. Качає, і тут нічого додати. Альбом теж вийшов качовий та сучасний, репрезентового характеру, і я думаю, що весь потенціал виконавиці повністю не розкритий. Був тур українськими містами, був аншлаг у Зеленому Театрі в Києві, була спроба засвітити нові імена фінальним лонгміксом із реперами. Альона працює на 100%.

Реп-виконавиця під псевдонімом Olive Taud слухачам більше відома, як Олдскульний Ніндзя. Ребрендинг відбувся з новою відеороботою "Краща", де дівчина крокує трендом про силу жінок 2019-го. Кліп вийшов простеньким, а трек качовим.

Матріархат тривав, до нашого ефіру увірвалась вже згадана Альона, та тепер на пару з Alina Pash. Цікава атмосфера відео, тренди все ті ж. "Падло" виглядає постапокаліптично, де з чоловіками перестали рахуватись, а жінки заволоділи тим "початком", у вигляді яйця. Метафору я зрозумів дуже навіть зле, але куди ж мені проти трендів?

Мicroman та Watismi – доволі андеграундні виконавці. Не дивно, якщо ви ще не чули цих імен, адже перший колись творив як Рома Майк, а другий — як Воха, якщо не помиляюсь. Рекомендую слідкувати за цими парубками, адже музика в них дуже душевна, щира та близька простим смертним. Моментами здається, що забагато цієї журби та невдач у треках, та потім думаєш – мають право.

Вова зі Львова точно повернувся, бо й кліп вже другий, а звучить так, яким і пішов. Приємна картинка відео "Братику, розкрутись!", приємний саунд в цілому, та простенька до неймовірності текстова складова. Ну ок, зате всім все зрозуміло. Метафори? Панчі? Дабл-райми? Пф.

Учасник Ціни Ритму та сольний виконавець Аппекс презентує трек "Не гружусь", де розповідає про всі ситуації, які ні крапельки його не грузять. Атмосферна композиція, технічний реп, багато "від себе", незрозумілі речі та… качає. 

Знову Ціна Ритму, тепер вже повним складом та з альбомом "Вічний Двигун", який, з розповідей реперів, вони збирали від 2013-го, тобто цілих 6 років. По композиції за рік, виходить. Саунд підтверджує вищесказане, звучить, як весь український реп тієї пори. Реліз можна розбити на пару пунктів: змістовий, чілл та кач. На платівці можемо помітити Максі Кренка та Кулю з Тулим. Хлопці зробили тур деякими містами західної України, а також в Одесі та Києві.

Для мене нове ім’я – Чакір, і він представив кліп "Хто ви?". Помітно, що цей МС лише шукає свою форму, та все ж потенціал є. Тому він і є в цій підбірці, і я разом з вами аналізуватиму, чи варто стежити за ним у майбутньому. Впродовж всього відео автор наздоганяє містичну особу, яка має головний меседж кліпу у своїй кишені. Який?

Повернення людей з досвідом! М44 – це одні зі старожилів україномовного репу, ті люди, які дарували добротну лірику впродовж всього свого існування. Окремо хочу відзначити Чіпсета. Якщо ви не знайомі з цим гуртом, або ж творчістю Чіпсета – дуже рекомендую. Не з кліпу "Як в останнє", бо він, відверто, ніби був знятий у 2008, і не в атмосфері справа, а у вигляді в цілому. Та все ж шана цим людям, за те, що досі тішать своїх старих фенів.

 

 

Ще один представник старої школи України – Дев’ятий презентує спільно з Deltaplan платівку "Грай". Дуже продуктивний виконавець з міста Рівне не перестає робити музику, попри незначний фідбек у соціальних мережах (у нас тепер так визначають успіх). Як на мене, вся творчість є доволі одноманітною, та на колір і смак товариш не всяк.

Ще один постріл від Вови, про Вову. Актуальністю пробує зачепити ветеран, і на комусь це спрацьовує. А чому ні? Політична чи аполітична позиція в музиці не заборонена, висловлювання теж. Нехай з ним погодяться всього лише 25%, та це теж вагома частина, шо ні? "Президент Клоун", про Україну, знято десь в Азії? Я б образився.

Один з найперспективніших україномовних виконавців Ennyday виклав відео "Паранойя", зі свого альбому "Ракета". Доволі цікавий відеоряд, як для кліпу своїми силами. Однозначно вартує до перегляду, а альбом — до прослуховування. Легка музика, повітряний флоу та чіпкі приспіви. Дуже мало такого продукту рідною мовою.

Твій Бог сьогодні п’яний – це не вердикт, а тон настрою. Хлопці вразили мене своєю сатирою на альбомі, який слухати непросто, але дуже цікаво. А тут і відео під’їхало прямісінько зі Львова. "Вечір перед сном" – то стильний відос з легенькою пропагандою, поки що, не декриміналізованої на просторах України речовини. Але погляньте, цікаво ж! Можливо, речовина бутафорна. Хто його знає.

Франківське реп-угрупування Malavita Gang, яке, по всіх признаках, у моїй хаті, дядя, (слухати в треках) презентує дебютне відео свого учасника GUASH. Доволі простий вуличний кліп на таку ж вуличну тематику.

Львівський андеграунд у особі Nemo322 тішить нас новою композицією "Крем-сода". Стабільно брудний саунд для шанувальників стильного підземного репу. Це тече в крові, це звучить правдиво, всім водички дитинства.

Знову Франківськ, цього разу реп-дуо Ліра та їхній альбом "Ретро". Здається, бум-беп звучання ще довго не залишить Україну, та й добре. Я не з тих OG, що будуть розповідати, яку музику варто робити хлопцям, не буду вказувати, де качовий біт, а де — ні. Чим багатограннішу і яскравішу картину ми спостерігатимемо цілісно, тим краще буде нам, простим фенам, яким теж набридають тренди. Гурт відзняв кліп на трек "Планета", де зображені дві різні професії, але однакова любов до хіп-хопу.

Ще одна представниця реп-сцени України припинила мовчанку композицією "Добро". А виконавицю звуть Добра. Співпадіння? Доволі нетипово звучить трек, таке враження, що реп змішали з українською естрадою і кинули жменьку меланхолічного настрою. 

Салют із провінції передає Довгий Пес, ще один учасник Ціни Ритму. Місце розташування душі теж стане відомим після прослуховування цієї композиції. Репер анонсував три сингли, одним з яких і є цей трек. Салют!

Екс-учасник творчого об’єднання Kickit з міста Лева видав альбом "Неймовірна простота". Мова йде про Zombo, ще одного репера зі стажем, який пускає коріння в нульові. За музичний продакшн відповідав Куля, той що з Тулим, тому маємо ще один реліз у дусі олд-скул хіп-хопу золотої ери. Абстрактні думки та все ж ті ідеї добра, праці над собою і віри в ідеальну музику, яка лишилась десь 30 років тому. Чи все так неймовірно просто, як запевнив нас автор? 

Все більше і більше музичних новинок з’являється у полі зору вашого вірного колеги Пилипа, тож далі вангую цікаві події! А чому це я обіцяю, а не виконавці? Та бо я бачу цей рух, ріст популярності, зацікавленість у нових іменах. Найпопулярніша музика майбутньої України не змусить на себе чекати.

Пригадати підсумки реп-березня 2019 від Пилипа OG ви можете за цим посиланням

Neformat.com.ua ©