Private Pyle презентує дебютний альбомом

Київський павервайленс гурт Private Pyle наприкінці жовтня випустив свій перший альбом "Ketamphetodrone".

Як розповів у коментарі Неформату вокаліст гурту Батон, такий не надто поширений в Україні жанр музиканти обрали саме через його рідкісність і максимальну творчу свободу: "Не хочеться робити щось, де все очікуване і передбачуване".

Серед музичних орієнтирів гурту — класика жанру (Charles Bronson, Spazz) та сучасні гурти (Chainsaw Squid, Family Vacation, Peace Test, Wound Man).

Гурт Private Pyle репетирував кілька років і після істотної зміни складу остаточно сформувався у січні 2023 року. Актуальний склад виглядає так: 

  • Антон aka Батон на вокалі (учасник ПxШx, Break The Habit)
  • Ілля aka gn1da – бас-гітара
  • Катя aka Кая Діс – барабани.

Для Іллі та Каті це перший гурт і перший реліз.

Музиканти записували альбом у серпні 2023 року у Львові в приміщенні клубу Нульовий поверх на студії Toxitin Records (технік, аудіоінженер — Денис Злобін), там же його і зводили (зведення, мастеринг — Теймур Токсітин). Обкладинку намалювала барабанщиця гурту Катя.

"Є блок пісень про росіян, їхню вивчену безпомічність, що веде до геноциду, це найбільш злободенне і найважливіше питання. Також хотілося порушити питання деякої стагнації у панк-році (в широкому розумінні цього явища): люди більше переймаються тим, щоб відповідати стереотипам і штампам про хардкор панк культуру, аніж займатися творчістю", — розповідає Батон про зміст пісень. 

 "Ketamphetodrone" вийшов на лейблі Erythroleukoplakia records, і всі кошти з продажів на Bandcamp будуть перераховані на підтримку ЗСУ. Також альбом вийде на дисках за підтримки лейбла Surrogate records.

Презентація альбому у Києві відбудеться 28 жовтня на репетиційній студії Dark 2 за участі гуртів BURI (Тернопіль, screamo/neocrust), !ЗВУК (Старокостянтинів, noise trip-hop), Bad Act (Чернігів, hardcore punk) ta CLÄW (Одеса, hardcore punk). 

Більше про український powerviolence ви можете дізнатися з нашого відео

Private Pyle у мережі: 

https://www.instagram.com/privatepylence/

Фото надане гуртом