Пращур випустив дебютний сингл

Новий гіпнотичний дрон проєкт з Харкова, що утворили колишні учасники першого україномовного сладж-гурту Soom, випустив промо-сингл "Велич Смерті Мастодонта". Колектив також готується до випуску дебютного альбому. 

Концепт гурту музиканти окреслюють як прадавні гіпнотично-медитативні практики, засновані на примітивних віруваннях первісних людей, звідки й походить назва — Пращур. А трек, що триває майже 18 хвилин, за їхніми словами, змальовує момент смерті величного звіра, духу якого мисливець співає молитви вдячності за можливість не померти від голоду, та з’їдає серце, щоб отримати його силу. 

"Вірування сьогодення, в тому числі і язичництво, — справжнє розчарування та плацебо від страху перед невідомим. Пращури ж знали, чого дійсно слід боятися та як ладнати з природою, щоб вижити. Примітивна естетика тотемізму та анімізму поєднується з важким психоделічним мінімалізмом, створюючи баланс поза часом — терапію для тих, хто збирає свій первісний ментальний пазл", — коментує у пресрелізі нову роботу вокаліст/гітарист гурту Олекса Блїдий.

Промо-сингл був записаний на рекордер Zoom H1 на студії Tiburon у Харкові. Обкладинку та логотип намалювала ударниця гурту Ксенія Нома.

Протягом 2020 року музиканти планують випустити дебютний альбом. 

"Синглом дуже хотілося поділитись, тому вирішили викласти сирий репетиційний матеріал. Альбом матиме ще більш гіпнотично-медитативний характер та в рази потужніший звук. Вокал та гітари гудітимуть, розріджуючи кров та все, що можна розрідити в організмі слухача, ударні сповільнюватимуть час та простір. Трайбал-концепт первісних примітивних вірувань буде досліджуватись глибше, ширше поєднуючись із психоделічною шизофренією та мінімалізмом. Та виходити далеко за межі 30-40bpm ми не збираємось", - розповів у коментарі нашому виданню Олекса

Пращур — новий гурт з Харкова, що складається з колишніх учасників Soom періоду ЕР "Жах і Огида" (2015) — Олекси Блїдого (гітара/вокал) та Руслана Лежніна (бас), а також ударниці Ксенії Номи.