IGNEA скасували літні виступи за кордоном

Київський метал гурт днями офіційно скасував кілька виступів у європейських країнах. 

"З важким серцем повідомляємо про скасування наших виступів на цьогорічних фестивалях: MetalDays, Leyendas del Rock і Summer Breeze.

Нагадуємо, що війна далека від завершення, і, відповідно до правил воєнного стану, чоловіки не можуть вільно залишати країну в будь-який час, тому що їх можуть мобілізувати для боротьби.

Протягом останніх кількох місяців ми намагалися це вирішити й отримати від нашої влади дозвіл на тимчасовий виїзд з країни задля цих шоу, що надзвичайно важко. Двоє учасників гурту не змогли отримати необхідні документи", – зазначено у повідомленні гурту. 

Нагадаємо, що йдеться про літні виступи IGNEA, водночас на осінь у колективу запланований масштабний європейський тур з всесвітньо відомим гуртом Fear Factory. Наразі колектив його не скасовує та сподівається якось вирішити ситуацію з виїздом до того часу. 

Для тих, хто не знає, IGNEA – це київський melodic metal гурт, створений у 2011 році під назвою Parallax, у 2015 році назву було змінено на теперішню. Їхня дискографія нараховує три повноформатні альбоми, дебютний ЕР, чимало синглів та кліпів. Гурт підписаний на знаний австрійський лейбл Napalm Records, і саме за його підтримки цьогоріч вийшов третій повноформатник гурту – "Dreams of Lands Unseen", що отримав дуже схвальні відгули у багатьох закордонних метал-виданнях. Щомісяця на Spotify гурт слухає майже 66 тисяч слухачів. 

 

Нагадаємо, на початку березня, після скандального інтерв'ю стендап-коміка Андрія Щегеля, Мінкульт вирішив увести жорсткіший порядок отримання дозволів на тимчасовий виїзд за кордон чоловіків призовного віку. Внаслідок цього ціла низка українських метал-гуртів була вимушена скасувати свої виступи за кордоном, зокрема і на таких великих фестивалях як Roadburn чи Desertfest.

Серед тих, хто вимушено скасував свої концерти, цілі тури або ж виступи на фестивалях гурти Somali Yacht Club і Stoned Jesus, львів'яни 1914, або ж одеські блекери White Ward.

IGNEA в мережі:

http://ignea.band/
https://www.facebook.com/ignea.band/
https://www.instagram.com/ignea.band/