0%Mercury перемогли у W:O:A Metal Battle Ukraine

Маткор-гурт 0%Mercury став переможцем музичного змагання W:O:A Metal Battle Ukraine. Тепер музиканти представлятимуть Україну на фестивалі Wacken Open Air 2023 у Німеччині.

Як учасники колективу розповіли нам, перемога неабияк підбадьорила їх.

"Це нас змотивувало набагато більше, ніж ми очікували. Потрапити на сам Wacken Open Air – це чистий кайф, зіграти там і представляти Україну – це мрія. Ми дуже раді, що все так склалося, і докладемо максимум зусиль, щоб гідно представити Україну на фестивалі", – кажуть музиканти Неформату.

Початково їхні думки щодо вірогідності виграти розділилися – виконавці, окрім вокалістки, мали сумнів щодо свого жанру, чи він відповідає напрямку конкурсу. Однак Лєна була впевнена, що вони їдуть перемагати.

"Металу в нас [у репертуарі] багато, але далеко не 100%Metal. Та і дивлячись на інші гурти, які брали участь, ми розуміли, що трохи виділяємося. Було важко зрозуміти, то є мінус чи плюс. Але вирішили брати участь, їхати і потужно роздавати, як би там не було", – додають музиканти.

Тепер, коли 0%Mercury стали переможцями, на них очікує виступ на німецькому фестивалі Wacken Open Air 2023. Цьогоріч подія проходитиме з 2 по 5 серпня. Однак зміни у правилах виїзду українських митців чоловічої статі й призовного віку за кордон можуть створити перешкоди гурту.

"Може, Elfi [вокалістка] поїде сама з флешкою. Насправді, ми ще не знаємо, але зробимо все можливе, щоб таки отримати необхідні дозволи".

Наразі половина складу 0%Mercury має дозвіл на виїзд із країни, а іншій доведеться очікувати на роз’яснення від Міністерства культури та інформаційної політики України. Раніше ми писали про те, які гурти скасували свої тури й виступи за кордоном через згадані зміни.

Про новий сингл 0%Mercury й плани гурту читайте в цій новині.

0%Mercury – харківський маткор/хаотік хардкор гурт, заснований у 2016 році. Їхня дискографія нараховує два мініальбоми й декілька синглів. Гурт був номінований на The BUMA, а в 2023 році став переможцем W:O:A Metal Battle Ukraine.

0%Mercury в мережі:

https://www.facebook.com/ZeroPercentMercury/
https://www.instagram.com/zeropercentmercury

Фото обкладинки – W:O:A Metal Battle Ukraine