Postfactum видали свій альбом-терапію

Днями альтернативний проєкт Postfactum видав свій повноформатний альбом "Dissonance", в якому передав свої страхи через музику.

"Мені здається, якщо конвертувати свої почуття та переживання в музику, то ми переносимо усі негативні емоції туди. Бо тримати це в собі неможливо, треба давати якийсь вихід. Для мене такий вихід це музика", – ділиться Ілля, автор музики проєкту, із Неформатом.

Над альбомом дует працював переважно вдома, Ілля писав музику у вільний час, а Лєра записала свої вокальні партії просто на телефон. Винятком є однойменний трек, над яким музиканти працювали спільно із Юрієм Буличовим (Monotonne) в його домашній студії. До речі, для Іллі це перший реліз, на якому звучить його вокал.

"Найважче було схопити потрібний настрій для написання слів, щоб показати свої відчуття чітко та зрозуміло. Я, мабуть, вперше відчув, що таке писати про те, що тебе турбує".

Якраз завдяки цьому виконавцям вдалося досягти вже згаданого терапевтичного ефекту. За словами Іллі, йому особисто також допомагає творчість інших артистів, що видають музику під час війни – серед таких музикант назвав "Warнякання" Антона Слєпакова та Андрія Соколова.

Обкладинку, що, як кажуть виконавці, символізує страждання та дуже добре співвідноситься із загальним настроєм альбому, виконала Єлизавета Масько.

Postfactum – дніпровський дует, який створили архітектори Ілля Масько та Валерія Варгола восени 2019 року. Жанрово їхня музика лежить на межі альтернативного року та тріп-хопу. Дискографія нараховує три мініальбоми та один повноформатник.

Postfactum у мережі:

https://www.facebook.com/postfactummusic/
https://soundcloud.com/postfactummusic
https://www.instagram.com/postfactum_music/

Фото обкладинки – Instagram