Антон Слєпаков та Андрiй Соколов видали ЕР

Днями повністю став доступним спільний spoken word мініальбом музикантів Антона Слєпакова та Андрiя Соколова, який вони видали у березні й назвали "warнякання".

"Першi тижнi вiд початку повноцiнного вторгнення останнє, що спадало на думку – займатися музикою. Вiд будь-яких звукiв музики фiзично нудило. Але згодом шоковий стан змiнився поступовим звиканням (наскiлькi це, звiсно, можливо) до ситуацiї. Почали лiзти якiсь слова, рядки… треба було обов’язково їх зафiксувати – спочатку для себе, але Андрiй вмовив мене, що варто спробувати це записати, що це може комусь допомогти, для когось бути корисним", – ділиться Антон Слєпаков із Неформатом.

Коли з’явилося вже два вірші, Антон відправився до Андрія в інший кінець міста, аби спробувати скомпiлювати музичний супровiд та записати голос, що і стало початком "warнякання".

"Вiдгук наших друзiв, слухачiв, пiдписникiв був дуже теплим та зрезонував – багато людей написало, що саме цi треки допомогли вийти їм зi ступору та певного вакууму, що в цьому жанрi вони вiдчули деяку пiдтримку та терапiю."

Окрім цього, мініальбом зібрав рекордну для виконавців суму, яку вони в результаті перерахували волонтерскiй групi "Зграя".

Фідбек на перший сингл так надихнув виконавців на творчість, що згодом вони записали й додали ще кілька треків до цього мініальбому, тож тепер можна почути їх всі.

Наразі виконавці знаходяться у відносній безпеці й регулярно допомагають всім, хто цього потребує.

"Ми у вiдносній безпецi (як i всi, хто зараз лишається в столицi та не знає, в який район та дiм прилетить наступним). Намагаємось бути корисними, наскiльки це можливо. В нас дуже багато знайомих каналiв волонтерскої допомоги. Я на постiйному зв’язку з друзями та волонтерами i, коли треба щось допомогти, развантажити, завантажити, доставити – з готовнiстю роблю це", – додає Антон.

Андрiй, як дизайнер, теж багато працює, зокрема над вiзуалiзацiєю перемоги України – вiд емблем та шевронiв й до контрпропаганди в різних напрямках.

Антон Слєпаков та Андрiй Соколов – дует, що утворили друзі, учасники проєктів Вагоновожатые та walakos, у 2015 році. Виконавці співпрацювали й раніше, але їхній перший спільний альбом "Несмонтированный" вийшов лише у 2019 році. Загалом вони видали два альбоми та один мініальбом "warнякання".

Антон Слєпаков та Андрiй Соколов в мережі:

https://nesmontirovanniy.bandcamp.com/

Фото обкладинки – надали виконавці