Реліз з-під окупації: Starless та Kojoohar випустили сингли

Новокаховські виконавці експериментальної електроніки Starless та Kojoohar, що живуть у зайнятому російськими військами місті, видали подвійний сингл "Тьмяний кут" та розповідають про нього в деталях.

Обидва треки виконавці робили окремо один від одного, поклавши в основу кожного з них саме свої неповторні переживання. Але вирішили таки об’єднатися на спільному релізі, оскільки і саме сьогодення в музикантів спільне. Подвійний сингл вийшов на лейблі Despot.

"Вирішили з Андрієм зробити таку компіляцію, що відбиває наше важке психологічне та фізичне відчуження. Мій трек досить агресивний, але з позитивним посилом, там видно тонку нитку, за яку ми тримаємося. За роки творчої роботи я бував здивований своїми пророкуваннями, сподіваюся, і це здійсниться", – ділиться Юрій Самсон (Starless) із Неформатом.

Початково Юрій планував видати альбом, що виріс із його старого нарису, але той поки що в роботі. Нині маємо цей сингл, як вияв актуальних почуттів виконавців.

"Я вклав у трек саме агресію та подальший катарсис, із переходом у нову реальність, у трансовий стан "сидячого на березі". Тут мова про задуху та розчарування. Тут йдеться про людей, загнаних у темний кут, людей, які чекають на ковток свободи."

Для Андрія (Kojoohar) це чи не перша робота, в якій він зумів цілковито втілити саме свій нинішній стан.

"Коли ми задумували цей реліз, у мене було дещо інше бачення композиції, яке після кількох спроб так і не реалізувалося, проте його дух і настрій зрештою концентрувалися й вилилися в ту роботу, яку ви можете почути", – каже Андрій.

Робота над композицією в Андрія склалася напрочуд легко й органічно.

"Наче янгол моїми руками напатчив ідеальний фрагмент, який швидко розрісся до повноцінного твору, і кращої композиції для цього альбому я й уявити не можу. Відчуття тотальної марності всього сущого разом зі своїм існуванням у першу чергу - не скажу, що воно постійне й цілком виправдане, але такі настрої тісно межують і регулярно чергуються з відчуттям мабуть такої ж хибної ейфорії. Власне характер композиції й став одним із проявів цього стану – всі первинні ідеї з текстами й біточками здалися марними й недоречними."

До слова, на композицію Kojoohar написав вірш миколаївський музикант та поет Олександр Баланчук, його можна прочитати тут.

Обкладинку для виконавців розробив Edward Sol у співпраці з Empty House. Відповідно до задуму, вона має передавати стан, а не форму, або те, що ви готові там побачити.

Виконавці в мережі:

https://www.facebook.com/yurii.samson
https://www.facebook.com/kojoohaaar

Фото обкладинки – надали виконавці