Kadaitcha видали новий лонплей

Минулого місяця індастріал-проєкт Kadaitcha оприлюднив альбом "Tramontane". Це перший повноформатник дуету від 2019 року.

Виконавці з Нової Каховки дописали музичну частину "Tramontane" за кілька днів до втечі з-під російської окупації. Повернутися до роботи над альбомом їм удалося не відразу, окрім того, більшість музичного обладнання вони вимушено залишили в рідному місті.

"Tramontane" – це герметичний цілісний твір із десяти композицій, який ми безтурботно розпочали у милості південної флегми, певно, іще в допандемічні часи, й затято докресували вже в невмолимих лещатах окупації", – розповідає Андрій Кожухар, учасник проєкту, Неформату.

Доробок вийшов на вінілових платівках, а мастеринг для видання забезпечив Пол Лавін

За словами Андрія, зі стилістичної точки зору цей альбом являє собою industrial переважно пісенної форми.

"Із пісенними формами ми працювали й раніше, проте в новому альбомі свідомо довели їх частку чи не до межі, почасти щоб задовольнити кинутий собі виклик, почасти й через те, що накопилося достатньо несказаного".

Також виконавець відзначає риси angstpop й дрібку повсякчасного power electronics у звучанні цієї роботи. 

На "Tramontane" лірична й ритмічна складові мають особливий прояв, водночас цей альбом видався найменш абстрактним порівняно з попередніми релізами формації; те ж стосується й закладених у ньому сенсів:

"У людини немає доказів якогось іншого існування, окрім тієї екзистенції, що перед очима, і, маючи відносну свободу вибору, вона намагається її змінювати, прикрашати. І всі великі ідеї приходять, як казав Гайдеггер, ніби на пташиних лапках. Десь у глибині людина завжди готова до змін, хоча б тому, що наше існування тут взагалі нетривале, і немає жодних гарантій чи підтверджень, що може бути інакше. Ніхто, за легендою, крім Ісуса та героїв коміксів, не зміг порушити порядок світу. І альбом цей про передчуття, вигнання, про увагу до символів, про перетворення. Як у кафкіанському сенсі, так і у кармічному. Про те, що вже не потрібно, і не буде потрібно ніколи. І знову про вигнання", – деталізує Юрій Самсон.

До слова, попередній мініальбом музикантів, "Fracture", логічно пов’язаний зі своїм наступником "Tramontane". 

Kadaitcha – електронний проєкт музикантів Юрія Самсона й Андрія Кожухара, у якому вони поєднують індастріал, нойз, дрон, дарк-ембієнт тощо. "Corpus Caeli" – дебютний повноформатний реліз новокаховчан, який вийшов у 2016 році. Опісля вони випустили свій другий альбом "Urban Somnambulistics" (2017). Детальніше про гурт можна дознатися зі статті "Відзвуки Каховської ГЕС".

Прочитати рецензії на альбоми гурту можна тут:

Kadaitcha в мережі:

https://www.facebook.com/kadaitchamusic

Фото обкладинки – Empty House