Zagreb готують новий мініальбом

Дніпровський indie-rock гурт презентував нову пісню "Танцуй Как Никогда", що є частиною нового мініальбому колективу. 

Музиканти записували пісню на обладнанні репбази, а зведенням та мастерингом займався вокаліст і саунд-продюсер гурту Артем Гоголев на власній невеликій студії. Використовував шведську програму Reason Studio, а метою хлопців було зробити максимально живий і динамічний саунд, щоб підтримати ліричну частину.

"У 2019-2020 роках в нас сталися дуже великі зміни, як в особистому житті, так і в музичному. Двоє з нас розірвали шлюб, а ще одного учасника залишила дівчина. Одночасно з цим змінилося пів складу гурту й музична, стильова складова також. І цей трек – перший, який ми повністю написали новим складом. Пісня присвячена таким, як ми, одиноким хлопцям, що після тривалих серйозних стосунків забули, як знайомитися, заводити нові стосунки тощо. А після 30 років це дещо інший експірієнс. Також хотілося зробити пісню в настрої ранніх треків гурту, як-от наш бойовик "Тень", що й досі збирає більше прослуховувань, ніж нові треки", – розповіли у коментарі нашому виданню Артем Гоголев і бас-гітарист гурту Володимир Силівейстр. 

Пісня, за словами учасників Zagreb, увійде до нового мініальбому гурту, що вже практично готовий: 

"Наразі, у нас в роботі 5 пісень, які плануємо зібрати в ЕР та випустити восени. Це буде дуже романтичний мініальбом, де буде місце інді-року, фанку та дещо хаусу у різних проявах. ЕР на стадії фінального допрацювання".

Трек "Танцуй Как Никогда" музиканти вирішили випустити окремо виключно до конкурсу від Jagermeister. Підтримати Zagreb на конкурсі можна за посиланням

"До речі, ми вже мали успіх у першому конкурсі, який ще був загальний для всіх країн Східної Європи, де ми перемогли в одній з номінацій з нашим треком "Want" та були запрошені на премію до Москви, але зі зрозумілих причин відмовилися від поїздки. З цих же причин ми не даємо концертів у Росії, гурт має стійку позицію з цього питання, попри те, що лірика в нас зараз переважно російськомовна.

Поки що, на жаль, наші українськомовні пісні не вкладаються в концепцію гурту — виходить дуже вимушено та нещиро, але думаємо, що все ж колись порадуємо наших фанів. Ще є такий моменти, що деякі слухачі навіть не знають, що ми з України. Можливо, українська премія "Ягеря" нам допоможе з цим", – додають музиканти. 

Zagreb — дніпровський інді-рок/постпанк гурт, що був заснований у 2016 році. Дискографія нараховує два ЕР (тут рецензія на EP "Wannabe" 2018 року), один повноформатний альбом "Ощущение Вечной Молодости". та кілька синглів. Були учасниками Neformat Fest 2016, грали на сцені Гешефт Garage Sale.

Zagreb у мережі:

https://www.facebook.com/2agreb/
https://soundcloud.com/zagreb-3
https://zagreb.bandcamp.com
https://www.instagram.com/zagreb.band/

На обкладинці - фото Валентини (@vsoldador)