Новий альбом Waveskania можна використовувати як ASMR-програми

Криворізький dark ambient проєкт презентував новий повноформатний альбом "Observatorium".

Традиційно над усіма процесами: від накопичення до зведення та мастерингу засновниця проєкту Катерина Ян працювала самостійно.

"Упродовж однієї аудіодоріжки спливає всього один образ за раз, адже кожна з них присвячується одному конкретному космічному тілу, що є досить мінімалістичною картиною. "Observatorium" можна використовувати як ASMR-програму і просто розслаблятися, налаштовуючись на атмосферу того чи іншого супутника, що резонує.

Загалом це робить реліз більш спрямованим на функціональне використання, медитацію, релаксацію, концентрацію, якщо хочете, або інші вправи й ритуали, спільною метою яких є оздоровлення та зміцнення цілісності індивідуума, його гармонійне існування з внутрішньою та зовнішньою космологією", — розповіла в коментарі нашому виданню Катерина.

Над обкладинкою музикантка також працювала самостійно. Загалом робота зайняла приблизно тиждень.

"Фактура релізу, очевидно, не відрізняється значною кількістю деталей, вона більш монолітна і спрямована на якусь дронуючу область звуку, що може випромінювати, наприклад, спектр планетоїда, але ідея ця досить абстрактна й ні до чого не примушує, просто під рукою в мене виявилися відповідні елементи для її реалізації", — коментує авторка.

Наразі Катерина працює над накопиченням нового матеріалу, який, можливо, у майбутньому вийде за підтримки лейбла VolokRecors.

Нагадуємо, раніше ми писали про перевидання другого LP проєкту "Broken Dream Walls".

Waveskania — криворізький дарк-ембієнт проєкт, заснований Катериною Ян у 2019 році. Дискографія нараховує 16 релізів. Ідея назви проєкту обігрує слова "wave" та "scan" й багато в чому надихається наявністю технології семплування, що дозволяє візуально зображати форму хвилі, вибирати точку старту й кінця семплу, вводячи їхнє числове значення.

Waveskania у мережі:

https://waveskania.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/waveskania
https://www.facebook.com/waveskania
https://www.instagram.com/waveskania/
https://www.youtube.com/channel/UCTWKGxQ6X7CWhEIizS1pMgQ

Фото обкладинки надане засновницею проєкту