Переможця обираєш ти: другий конкурс від Неформат і Rakurs Records

Неформат і студія Rakurs Records вдруге оголошують конкурс! Десять гуртів тиждень змагатимуться за можливість записати лайв безкоштовно на цій студії, а переможця оберете ви – наші читачі та читачки!

Rakurs Records – це нова та сучасна студія звукозапису в Кривому Розі. Її візитівкою є технічне оснащення перевіреними часом та історією аналоговими та цифровими приладами й велика база якісних музичних інструментів та мікрофонів на будь-який смак та стиль музики. Студія, звісно, пропонує послуги звукозапису, а ще на своїй базі Rakurs Records пишуть інтерв’ю та якісні відеолайви, які можна побачити на їхньому Youtube.

Переможцем нашого першого спільного відбору з Rakurs Records став гурт True Tough, й ось результат цієї перемоги

Як і минулого разу, в рамках конкурсу студія пропонує одному виконавцеві безкоштовний запис лайв-сесії разом з інтерв’ю на їхній студії. Редакція Неформату на основі майже 40 зібраних анкет відібрала 10 гуртів, які хотіли би скористатися цим шансом, але виграти може тільки хтось один! І хто саме це буде, визначить голосування в Телеграмі, де кожен із вас протягом тижня зможе віддати свій голос за найбільш симпатичну вам команду.

ГОЛОСУЙТЕ ТУТ

А якщо ви когось не чули, не знали, або забули, можете нагадати собі, хто є хто. Тож ось перелік наших учасників та треки, які вони самі обрали для конкурсу.

Re-read – У т​е​п​л​і л​і​т​н​і​х д​н​і​в

Re-read – київський інді/емо/шугейз проєкт, що працює з тематичним лейблом electricity. Після повномасштабного вторгнення фронтвумен гурту Катя Мікотова переїхала до Львова, де стала займатися помітною концертною діяльністю. Та й загалом за останні півтора року цей колектив можна назвати одним з найактивніших та найуспішніших представників молодої вітчизняної інді-сцени.

Vidmershiy Shmat – Succubus

Vidmershiy Shmat — це молодий столичний гурт, що вдало замішує чорний метал зі сладжем та шумовими ефектами Колектив успішно дебютував із повноформатним альбомом "Khryp" (2021), а ще відомий своїми яскравими й частими живими виступами. Учасники гурту мають тривалий студійний та концертний досвід і поза межами цього проєкту, наприклад, у гуртах Обрій чи listera

 

Plaaaato – Сновиддя 

plaaaato – інді-гурт трьох друзів-музикантів із Запоріжжя, який видав вже три повноформатні альбоми. Їхня музика від самого початку так само виходить на столичному лейблі electricity, і за рівнем досвідченості, активності та популярності у межах своєї сцени учасники цього гурту цілком можуть позмагатися зі згаданими вище Re-read. 

Sick Solution – KING KONG

Sick Solution – вінницький гурт, заснований у далекому 2016 році. Спершу учасників надихали металкор команди на кшталт Parkway Drive або Architects, але в останні роки, починаючи від треку "Godzilla" (2020) музиканти радше нагадують за своїм вайбом так званий єврокор. Потужна енергетика та стала робота над своєю музичною кар'єрою зробили Sick Solution найкращим українським метал-колективом за версією премії BUMA у 2022 році. 

 

Kompas – Дім

Львівський Kompas створив та очолив вокаліст добре знаного українського гурту АННА - Віктор Новосьолов, що одразу привертає увагу численних слухачів до колективу та видає йому значний кредит довіри! З цьогорічним альбомом "Дім" музиканти вже від'їздили мінітур та виступили на одній зі сцен Файного Міста. 

The COW – WEEDCHUWAYU 

The COW – один з найсамобутніших колективів вітчизняної психоделічної сцени, адже музиканти не цураються дивакуватих експериментів зі звуком, а ще вони стали значно ближчими до слухача завдяки українськомовній ліриці, що для їхньої сцени теж не надто типово. З настояним часом і живими виступами релізом гурт і заходить у наш конкурс.

0%Mercury – Cat Lady

0%Mercury – харківський маткор гурт, заснований у 2016 році. Цьогоріч колектив був нереально активним з усіма їхніми синглами, фітами, українським туром, активним промо нового альбому та здобуттям третього місця на конкурсі W:O:A Metal Battle. 

 

Right In Front – К​р​и​ч​и

Right In Front – гурт, який утворили досвідчені музиканти з Одеси, Житомира й Києва, щоб грати хардкор у дусі початку 90-х. Наразі колектив видав лише один сингл, але він вдало репрезентує ту хвилю відродження та українізації вітчизняної хардкор-сцени, що несеться з початку повномасштабного вторгнення. 

Мортидо – в н​а​п​і​в​т​е​м​н​о​м​у п​і​д​в​а​л​і

Мортидо – темна конячка нашого конкурсу. Цей дезрок-гурт із міста Дніпро, заснований навесні 2021 року, наразі може похвалитися дебютним мініальбомом "місто спустошене" та зачіпанням тих пластів музики з 80-х і 90-х, які на вітчизняних просторах зустрінеш нечасто. 

Karabiner – Counteroffensive 

Karabiner – київський треш-металевий гурт, створений у 2020 році. Надихаючись Sodom, Kreator чи Nuclear Assault, хлопці вже створили два мініальбоми й максісингл. Гурт активно концертує, допомагаючи ЗСУ, та загалом своєю творчістю підтримує в Україні традиції старорежимного треш – і не тільки металу.

 

Голосування розпочинається 16 серпня і триватиме до 11:00 23 серпня, коли ми зафіксуємо результати та оголосимо переможця.

Пропонуємо послухати усі треки в плейлисті. Шукайте також на Deezer, Apple Music i Youtube Music

Дізнатися більше про Rakurs Records можна тут:

https://rakurs-records.com/