Гніт випустив останню пісню

Ужгородський d-beat/anarcho-punk гурт презентував сингл "Місто забутих людей" та остаточно припинив існування.

Над композицією працювали двоє учасників гурту — ударник Петро Будай та гітарист Віталій Лендел. Запис музиканти робили на рівненській студії ІндюкРекордз під керівництвом Олексія Казанцева, котрий також робив зведення та мастеринг.

"Структурно трек є більш зрозумілим — без різких переходів та змін темпу. Усе досить передбачувано. Плюс, він є більш цільним, ніж деякі пісні на альбомі. Найвиразнішою штукою є вплив блек-металу.

Взагалі "Місто забутих людей" було створене вже після написання матеріалу на альбом, я не хотів міксувати цю пісню з іншими, але і викидувати теж не хотілося", — розповів у коментарі нашому виданню ударник гурту Петро Будай.

Над обкладинкою працював Саша Кітаєв, учасник київського блек-метал/сладж гурту Vidmershiy Shmat.

"Пару місяців тому я дивився старий французький мульт "Гандахар", сцена з якого використана як обкладинка. Загалом, облога ні до трека, ні до вапорвейву не має ніякого відношення, але вона класна і викликає різні емоції", — додає Петро.

Наразі учасники гурту зосереджені на своїх інших проєктах — Обрій, The Symbioz та Vidmershiy Shmat.

Нагадуємо, раніше ми писали про дебютний альбом гурту "Сьогодні", ознайомитися із рецензією на котрий ви можете за посиланням.

Гніт — хардкор/ді-біт гурт з Ужгорода, створений у 2019 році. Дискографія нараховує чотири студійні сингли та повноформатний альбом. Гурт припинив існування у 2021 році.

Гніт у мережі:

https://www.facebook.com/hnitpunx
https://www.youtube.com/channel/UCZ2LxH6w4vDqGJlWw0M7hdA/
https://hnitpunx.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/hnitpunx
https://www.instagram.com/hnit_punx/

Матеріал для обкладинки надано учасниками гурту