Лейбл Dnipropop презентував перший реліз

Дніпровський лейбл сучасної української музики, створений учасниками митцівні Module, випустив перший реліз — альбом "Deconstruction", що поєднав представників різних жанрів – академічної музики, джазу, електроніки, інді.

"Одна з головних ідей проєкту — вирватися з жанрових умовностей та запропонувати музикантам із різним бекграундом створити на основі наших композицій свої. Одна з основних ідей, яку пропагує DZ’OB у своїй творчості — руйнування герметичності музичних тусовок та своєрідного перехресного запилення втілилась у цій збірці, але вже з іншими музикантами", — йдеться уі пресрелізі.

У проєкті загалом узяли участь понад 50 учасників, а до збірки потрапили:

  • Ujif_notfound. Георгій Потопальский — медіахудожник, музикант, працює в галузі електронної музики та візуального мистецтва. Співзасновник Photinus studio і першої школи new media art — BLCK BOX.
  • Яків Цвєтінський. Джазовий трубач, композитор, стипендіат програми ім. Фулбрайта, цьогоріч став учасником однорічної програми Focusyear Basel, Швейцарія
  • Олександр Маноцков. Академічний композитор, автор інструментальних та вокальних творів, опер, концертів, працює з просторовими інсталяціями, співпрацює з інді виконавцями (Стасік)
  • Станіслав Толкачов. Один із найвідоміших українських техно-продюсерів у світі. Його музика поєднує берлінський мінімалізм та класичне звучання детройтського техно.
  • Monotonne. Проєкт із Дніпра/Києва, основна музична ідея в якому базується на поєднанні простих композиційних форм та інтелігентного саунду.
  • Danylo Vinarikov Ensemble. Один із найактивніших колективів нового покоління української джазової сцени.
  • Symonenko. Автор техно, артист лейблу Nechto. Народився в Луганську, у сім’ї лікарів та музикантів, прокинувся електронщиком у Києві після своєї першої Схеми.
  • ХОССП / Sgt. Pepper's lonely hearts choir. Featuring Дмитро Строцев. ХОССП це хор, який поєднує традиції академічного виконання з любов’ю до класичного року та не тільки. Дмитро Строцев — відомий білоруський поет, мислитель, громадський активіст, автор багатьох поетичних збірок, куратор фестивалю "Памежжа" та керівник літературного проєкту "Минская Школа"

Окремими бонус-треками відзначилися МС Брехунець, Антон Байбаков та Kasai.

Над обкладинкою працював Олексій Бадін.

Нагадуємо, у нас є невеликий матеріал-ознайомлення із лейблом. Також, нещодавно учасники лейблу почали краудфандингову кампанію.

Dnipropop — дніпровський лейбл електронної та експериментальної музики, що був заснований у 2020 році. Наразі підписантами можна вважати гурти Kurs Valüt та DZ'OB.

Dnipropop у мережі:

https://www.facebook.com/dnipropop
https://soundcloud.com/dnipropop
https://www.instagram.com/dnipropop/