Ragapop презентували мініальбом та відео

Електронний проєкт Ragapop презентував дебютний мініальбом "Сяся" та однойменне відео. Реліз присвячений Івану Франку та побудований на його поезії.

Запис мініальбому відбувався на студії Звукоцех. Зведенням займався Ілля Лукашев, мастерингом — Білл Скіббе на студії Third Man Records. "Сяся" цілком присвячений Івану Франку та побудований на його поезії.

"Робота над записом тривала півтора року в перервах між турами Dakh Daughters і реліз мав відбутися ще навесні, але ми вимушені були перенести зйомки відео у зв’язку з пандемією і вирішили відкласти реліз до літа.

Цей альбом і відео — гарна нагода популяризувати актуальність Франка, адже нам необхідно створювати власні міфи, на яких утворюється і ґрунтується культурний код нації. На нашу думку, саме інді-музика може стати новим полем можливостей у цій нелегкій справі", — розповів у пресрелізі гітарист гурту Антон Очеретяний.

Над відео працювала команда NO STARS. Режисер та автор сценарію — Максим Котський.

 

Нагадуємо, раніше Ragapop презентували трек та відео "Гордості", що також є частиною мініальбому "Сяся",

Проєкт Ragapop було створено наприкінці 2018 року, його початком став фотопроєкт Руслани Хазіпової та Ганни Нікітіної, учасниць Dakh Daughters в Інстраграмі. Пізніше до складу гурту приєднався гітарист Антон Очеретяний. Дискографія нараховує один мініальбом та два відео.

Ragapop у мережі:

https://ragapop.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/ragapopnow/
https://www.instagram.com/ragapopnow/