One meter under water випустили перше демо

Хмельницький пост-рок дует нещодавно презентував своє перше демо. 

Дует One meter under water утворили учасники іншого хмельницького гурту Rene Maheu Валентин Фадєєв і Віталій Калужський

"Нашому проєкту трохи більше ніж пів року. Головним чином, ми орієнтуємось на суміш пост-року та ембієнту. Це поєднання також не є чимось новим для жанру, але в нас переважає не стільки потяг до експериментів, скільки бажання просто грати гарну та атмосферну музику. На жаль, за ці пів року не можемо похвалитись великим обсягом матеріалу через зайнятість основними проєктами, однак цей реліз якраз і був зроблений, щоб надалі не відкладати роботу над матеріалом", — розповів у коментарі нашому виданню Віталій

Запис, зведення та мастеринг треку музиканти робили власними силами. 

"Написання треку тривало приблизно 3 тижні, оскільки в процесі запису він постійно змінювався і мав різні варіації, які радикально відрізнялись одна від одної. Одна з цих варіацій, можливо, потрапить до альбому в майбутньому. Найскладнішим етапом було зведення треку. Оскільки ми — бідні, голодні студенти та багато грошей не маємо, зведенням і мастерингом зайнявся Валентин. Звичайно ж, головною проблемою було змусити трек звучати настільки добре, наскільки дозволяють навички. На це також пішло приблизно 2 тижні і, хоч результатом ми залишились задоволені, у майбутньому будемо старатись досягнути кращого звуку", — додає музикант.

На створення треку учасників гурту надихнула одна нічна прогулянка абсолютно пустими й туманними вулицями, тож жодного прихованого сенсу він не має. 

Обкладинку Валентин і Віталій також робили власноруч.

"Замість зображення туманної вулиці перемкнулися на щось більш типове для пост-року, а саме ліс, оскільки, здебільшого, під час прослуховування трек навіював нам саме таку атмосферу. Сподіваємось, нам вдалось передати її сповна", — каже Віталій.

Музиканти сподіваються випустити дебютний EP всередині літа, але, цілком можливо, що дата релізу перенесеться на осінь.Також зараз дует ще думає, чи варто експериментувати з електронікою. 

One meter under water у мережі:

https://onemeterunderwater.bandcamp.com/