Freel висміяв у новому кліпі російську пропаганду

Український реп-виконавець поділився ще одним треком з майбутнього альбому "Спалах". Цього разу Freel висміяв у тексті російську пропаганду. 

"На мою думку, інформаційна війна часом не менш важлива, ніж війна реальна, з автоматами та мінометами. В інформаційній ми далеко не завжди перемагаємо — і я вирішив зробити свій внесок.

"Шо там у хохлов" — це історія про російського вченого, філолога, якому щодня по телевізору показували жахіття, які нібито відбуваються в Україні. Він не витримує, збирає речі, бере словники, і їде на Донбас, рятувати російську мову, яку, як йому сказали з екрана, там гноблять. Приїхавши, він з'ясовує, що все, м'яко кажучи, не зовсім так, як він думав.

Це відео — скоріше сучасне мистецтво, певного роду акціонізм, ніж кліп. Кремль тут — як символ путінського режиму. Це відповідь російській пропаганді — в кадрі відбувається тільки одна, але важлива дія, мрія нехай не всіх, але багатьох українців, які сподіваються, що цей режим врешті самознищиться.

У рухомому рядку під відео — найбільш відомі, найбільш кричущі та найсмішніші фейки російської пропаганди починаючи з весни 2014 року. Тут є і "мальчік в трусіках", і корова, яка плакала, поки тікала від "каратєлєй", і "два раба", і сіль в маршрутках, і пенсіонери, які забирають хліб у голубів, і т.д. Вийшов такий собі випуск новин на російському ТВ", - коментує роботу виконавець. 

Трек можна придбати на цифрових платформах iTunes, Google Play та Deezer. 

Ця пісня, як і випущені раніше сингли "Intro" та "Спалах", увійде до альбому "Спалах", який з'явиться у мережі 19 листопада.

Freel (Фріл) - український репер, колишній учасник гурту На Відміну Від. Відомий за співпрацею з такими виконавцями як: VovaZIL'Vova, Діля, В.у.З.В. DaHok, HighWay, Глава 94, Денні Дельта, insane тощо. З 2015 року Андрій Фріл працював головним редактором сайту rap.ua. 

Freel у соцмережах:

https://www.facebook.com/me.freel
https://www.youtube.com/me-freel
https://soundcloud.com/me-freel
https://www.instagram.com/me.freel