Freel випустив сумну пісню про кіборгів

Український реп-виконавець поділився другим треком з майбутнього альбому "Спалах". Однойменна пісня передає думки автора про війну, зокрема, про кіборгів, захисників Донецького аеропорту. 

"Трек "Спалах" написаний під час останніх боїв за Донецький аеропорт. Слідкуючи разом з усією країною за новинами, думав: "Я зобов'язаний щось зробити, не можна сидіти, склавши руки". І написав “Спалах”. Плакав і писав, знову писав і знову плакав.

Пісня довго лежала, очікуючи свого часу. Я повернувся до неї, коли мій кращий друг, письменник Артем Чех, пішов на війну. Я знав, що інколи Чех так само, як герой пісні, дзвонить додому з передової, просто щоб сказати дружині, що кохає її, що він живий", — розповідає Фріл.

Одного разу репер навіть виконав пісню "Спалах" перед самими кіборгами.

"Головним випробуванням для цього треку став момент, коли я наживо виконував його перед справжніми кіборгами. Це сталося в арт-поселенні Обирок, який заснував Леонід Кантер, режисер фільмів "Війна за свій рахунок", "Добровольці Божої Чоти", "Міф". Після виступу дехто з кіборгів підходив до мене зі схваленням — мовляв, Фріл, кльовий трек, випускай!", — додає виконавець. 

У lyric-video, яке супроводжує пісню, були використані кадри з ролику "Дума про піхотинця. 1908-2018", відзняті оператором Костянтином Кляцкіним.

Музику для "Спалаху" писали Діля, SpaceshtBeats та Стас Чорний (SEKTA).

Нагадаємо, минулого тижня Фріл випустив першу пісню "Intro" з майбутнього альбому та кліп на неї. Новий альбом Фріла називатиметься "Спалах" і вийде він 19 листопада. Загалом  на релізі буде 14 треків, з них 12 пісень та 2 скіти. Альбом вже можна попередньо замовити: на iTunes та  Google Play. 

Freel (Фріл) - український репер, колишній учасник гурту На Відміну Від. Відомий за співпрацею з такими виконавцями як: VovaZIL'Vova, Діля, В.у.З.В. DaHok, HighWay, Глава 94, Денні Дельта, insane тощо. З 2015 року Андрій Фріл працював головним редактором сайту rap.ua. 

Freel у соцмережах:

https://www.facebook.com/me.freel
https://www.youtube.com/me-freel
https://soundcloud.com/me-freel
https://www.instagram.com/me.freel