LETHARGY видали перший англомовний альбом

Нещодавно дез-метал гурт LETHARGY оприлюднив англомовний альбом "Our life belongs to us". Гостем на ньому став Аарон Стейнторп із гурту My Dying Bride.

Реліз відбувся на українському лейблі Moon Records. Це перший альбом, написаний за участі всіх учасників гурту. Працювати над його записом музиканти почали в листопаді 2021 року.

"Через 3 місяці прийшла війна і стало не до музики. Чесно скажу, я думав, що процес заморозиться і не був певен, що він відновиться. Але вже не ми керуємо гуртом, а гурт нами. Тому через кілька місяців ми спробували продовжити і справа пішла, не без форс-мажорів, але обставини й нові знайомства сприяли руху запису", – каже Віталій Явнов, вокаліст і засновник гурту, Неформату.

Запис був завершений вже у вересні 2022 року.

Слухайте альбом на стримінгах: YouTube Music, Spotify, Deezer, Apple Music

За словами виконавців, тематика пісень альбому розвивається навколо війни, сім'ї й Бога.

"Війна продиктувала тематику пісень – 80% текстів були складені вже під час бойових дій. Зв'язок очевидний: коли приходить біда, ти розумієш, що близькі – це найдорожче, що в тебе є, але хіба все може змінити людина без сподівання на вищі сили?", – додає Віталій.

Як ми вже тут згадали, гостем альбому став Аарон Стейнторп – його вокал звучить на треку "I know how to live".

"Я вирішив просто написати Аарону, запитати, як поживає його донька, оскільки вона перенесла рак. Плюс я поділився з ним новиною, що сам скоро стану батьком. Потім я запропонував йому заспівати на одному з наших треків. Переговори тривали кілька місяців й успішно завершилися завдяки підтримці моїх батьків. Вони хотіли зробити мені особливий подарунок на день народження й ми направили той на користь благодійного центру з лікування дітей від раку. На знак подяки Аарон заспівав на нашому треку", – ділиться Віталій.

Обкладинку для альбому створив шведський художник Mattias Noren.

Зараз LETHARGY планують видати цей альбом на вінілі в Німеччині. Окрім того, звукорежисер My Dying Bride запропонував їм виступити на фестивалі Bloodstock. Однак через невизначену ситуацію з виїздами культурних митців за кордон виконавці перенесли ці плани на наступний рік.

LETHARGY – симфонік дез метал гурт, заснований у 2007 році в Запоріжжі. У 2011 році виконавці переїхали до Києва й відтоді їхня діяльність відбувається там. У їхній дискографії наразі чотири повноформатних альбоми й низка синглів.

LETHARGY в мережі:

https://www.facebook.com/LethargyUA/
https://www.instagram.com/lethargy_ua/

Фото обкладинки – Instagram виконавців