Сіверодонецьке тріо дебютує на лейблі Robustfellow

Лейбл Robustfellow представляє дебютний сингл сладжево-думової команди Химородь разом із лірик-відео, що було згенероване нейромережею.

"Витончене мистецтво вуду-дзен" – це трек про пробудження прадавньої сили степової України, оприявнення містичної спадщини нашого краю, яку за часи колонізації цих земель совком старанно й невпинно винищували. Але Дике поле пам’ятає тих, хто віками мешкав тут – і нині воно відгукується на заклик своїх дітей – і постає у власній силі.

Для нас ця пісня – певний маніфест нас, як гурту, запит на пошук української ідентичності нашого краю, яку за часи радянської окупації старанно знищували. Це дуже помітно, якщо торкнутися сприйняття місцевими мешканцями історії цього краю – може здатися, що до совків її взагалі не було – лише голий степ. А все справді важливе сталося починаючи з 1930-х – індустріалізація, Друга світова, і далі. Але це не так. Ми пам’ятаємо свої корені, ми знаємо, що наші пращури жили тут багато поколінь і навіть ті, кого совіти переселяли сюди – після розкуркулень, Голодомору, війни – не могли опиратися потужній силі цього краю й вже в другому поколінні асимілювалися", – розповів у коментарі Неформату Володимир Кузнєцов, басист, вокаліст і автор текстів гурту. 

 

Отож, гурт Химородь утворили Павло Воронцов (гітара, вокал), Володимир Кузнєцов (бас, вокал) та Іван Грицев (ударні).

"Ми троє були знайомі вже доволі довгий час і навіть грали разом у кількох локальних проєктах. Ідея створити стоунер-дум формацію з’явилася, напевне, ще у 2018-му. Тоді ми з Павлом пару разів зібралися, в результаті чого з’явився трек музично створений на перетині Sword та High on Fire, на вірш Василя Стуса "Мертвий сон галактик". Але тоді ми були надто щільно задіяні в поточних проєктах, тож минуло більше 3 років, перш ніж створилася нагода повернутися до нього, вже разом з драмером Іваном. Власне, "Витончене мистецтво…" було першим треком, основу якого написали Павло та Іван. Я приєднався десь за місяць, ми завершили аранжування треку, текст і вокальну партію. Ідей була величезна кількість", - розповідає Володимир.

До 24 лютого колектив фактично встиг підготувати матеріал для альбому і навіть вперше вийшов на сцену. Взимку 2021-го Химородь завітала на студію, де записала "Витончене мистецтво вуду-дзен" як першу спробу в пошуках свого студійного звучання. Паралельно музиканти почали співпрацю в роботі над ШІ-відео для пісні.

"На жаль, закінчити роботу над треком в Сіверодонецьку не вийшло. Кілька місяців здавалося, що запис остаточно втрачено, і все що залишилося – то чорновий міксдаун, але коли минули перші буремні місяці повномасштабного вторгнення, власник студії вийшов на зв’язок і повідомив, що вивіз обладнання і матеріали, тож, може закінчити роботу над піснею", - додає музикант. 

Отож, гурту вдалося видати і сам трек і показати слухачам гіпнотичне відео, згенероване нейромережею. Але подальші плани колективу поки, за словами Володимира, непевні: 

"Ми втрьох опинилися в різних куточках України і наразі не маємо можливості зібратися разом для репетицій – ба більше, наші інструменти та обладнання залишилися в окупації. Але ми віримо, що з часом зможемо знову зібратися – принаймні для запису готових треків".

Химородь у мережі:

https://www.facebook.com/Khymorod
https://www.instagram.com/khymorod_band