Як виживає український музичний бізнес: More Music Club

Продовжуємо спілкування про теперішнє і майбутнє українського музичного бізнесу і сьогодні говоримо з одеським клубом More Music.

Нещодавно заклад відновив проведення онлайн-концертів за участі місцевих виконавців, як то практикувалося на початку карантину у  2020-му. 

"Першого тижня війни More Music Club створював ілюзію дуже стійкого бомбосховища. Хоча це й не так із низки архітектурних причин, але почуття безпеки зберігалося. Тож у перші дні у клубі могли залишатися люди, які живуть неподалік, або ті, хто не встиг потрапити додому до початку комендантської години.

Через якийсь час нам все ж таки вдалося всією командою зібратися разом і подумати про подальшу долю клубу. Кухні у клубі немає, годувати ми нікого не зможемо. Використовувати місце як штаб тероборони не дозволяла ані площа приміщення, ані його розташування.

Тоді ми вирішили займатися звичною нам справою, а саме онлайн-концертами, збираючи кошти для волонтерських організацій, які постачають ЗСУ та ТРО по всій одеській області", - розповідає бармен і організатор концертів Дмитро Бондар.

На онлайн-концертах More Music Club уже виступили гурти Virgin Call, Drop The Roof, Floodlight, Колір & Дора та анонсовані Cheshires, Postkard, Rudnic Ore.

Усі концерти є благодійними, утім, Дмитро каже, що люди готові підтримувати й сам заклад: 

"Безперечно, клуб можна підтримати своїми донатами під час заходів. Думаю, найкраще залучати до онлайнів іноземних глядачів, тому що в українців зараз є чим займатися, тим більше є куди вкладати свої гроші. Хоча є й такі, хто готовий підтримати клуб у ці смутні часи".

 

Клуб протримається до перемоги, переконаний Дмитро Бондар:

"Про це хочеться думати лише у позитивному ключі. Війна закінчиться, всі почнуть співати, іноземні гурти захочуть виступити в унікальній країні, яка відвоювала свою свободу незважаючи ні на що. Звичайно, потрібно зробити величезну роботу і тугіше затягнути ремені, але ми це проходили не раз і готові пройти ще раз, якщо знадобиться". 

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, як виживає український музичний бізнес в умовах війни на прикладах одеського магазину вінілів Ideal Sounds, звукорежисера Макса Товстого, магазинів музичних інструментів JAM і Музторга також київського клубу Volume.

Більше про More Music Club тут:

https://www.facebook.com/moremusicclub
https://www.instagram.com/moremusic_club/
https://www.youtube.com/c/MoreMusicClub