Як виживає український музичний бізнес: Музторг

Продовжуємо опитувати український музичний бізнес про їхню теперішню роботу та сподівання. Сьогодні маємо ще одну мережу магазинів музичних інструментів — Музторг, які 20 березня, хоч і з певними обмеженнями, але відновили роботу онлайн-магазину та одного київського магазину. 

"Ми відкрили роботу у дуже обмеженому режимі. По-перше, тому що ми несемо відповідальність перед нашими клієнтами, і коли з’явилась можливість, ми повернулись до обробки замовлень. По-друге, економіка країни перебуває зараз у безпрецедентній ситуації, і ми добре розуміємо, що, нехай часткова, але виплата заробітної плати співробітникам, а також сплата податків і фінансова допомога ВСУ вкрай важливі. По-третє, людям потрібна віддушина, потрібно якось відволікатися від того жаху, який їх оточує, і музика є одним з найкращих рішень. Музика, пісня завжди супроводжують людину де б вона не була, і, мабуть, сьогодні вона потрібна і пересічним громадянам, і військовим більше, ніж будь-коли", — розповідає директор з маркетингу Muztorg.ua Юрій Алексеєв.

Подібно до мережі магазинів JAM, про яку ми писали раніше, Музторг також слідкує за тим, які виробники музичного обладнання відмовилися від роботи на росії. 

"Про припинення постачань до країни-агресора повідомило багато компаній з усього світу. Це важливі новини, але ми більше уваги приділяємо допомозі, котру компанії надають Україні, адже саме на нашій території йде війна і страждають саме наші співгромадяни. Тому ми в наших публікаціях повідомляли не лише про відмову партнерів працювати з РФ, а ще й про їхні конкретні дії у вигляді збору та перерахування коштів у благодійні організації. На нашу думку, це найголовніше", — додає Юрій

Він також зазначає, що не варто зараз якось відокремлювати навколомузичні бізнеси від решти підприємництва, а єдина підтримка, яка зараз потрібна усім — це припинення війни та виведення ворожих військ з нашої території. Опісля, переконаний Юрій Алексеєв, все вдасться відновити:

"Війну треба зупинити якомога скоріше. З наслідками ми розберемось та будемо працювати. Для цього є і люди, і сили, і бажання".

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, як виживає український музичний бізнес в умовах війни на прикладах одеського магазину вінілів Ideal Sounds, звукорежисера Макса Товстого, магазину музичних інструментів JAM та київського клубу Volume.

Більше про Музторг тут:

https://muztorg.ua/
https://facebook.com/muztorgukraine/
https://instagram.com/muztorg.ua/