Новий концептуальний альбом від Edward Sol

Edward Sol, відомий у своїх колах виконавець із Нової Каховки, випустив новий концептуальний альбом "Almost Sugar". Робота триває пів години й доступна на касетах, які випустив місцевий лейбл Despot. Запис альбому відбувся на Avanture Studio в Києві. 

У новій роботі Едуард Соломикін залишається вірним своєму звучанню, але цього разу на Bandcamp-сторінці альбому є конкретна заувага для слухачів — "характер альбому не залишає шансу на фонове відслуховування".

"У структурі п’єси я довго і нудно шукаю ідеальне місце як для крихітних повторюваних лупів, так і для довгих "тягучок". Це кропіткий, але водночас простий і зовсім не видовищний процес — крок за кроком формується музична матерія. Крім того, у "Almost Sugar" я використав деякі текстури та спектрально реорганізовані семпли своїх друзів-музикантів, як то Lasse Marhaug, Christian Renou (Brume) та Howard Stelzer", — поділився з Неформатом виконавець. 

Як нескладно здогадатися, у назві роботи присутня алюзія до цукру.

"Цукровий кристал, який змінює структуру під будь-яким впливом (Almost Sugar); амбівалентність форми та стану, те, що варіюється до невпізнаваності, але залишається тим же за змістом; те, що здається схожим, але принципово відрізняється властивостями. Майже цукор, майже знайомий смак", — йдеться в описі релізу на Bandcamp.

З огляду на технічні методи, Едуард поділився, що на цьому альбомі використав максимально прості з них: комбінація та контекстуалізація аудіофрагментів, монтаж, колаж:

"Насправді набагато більше труднощів виникає у спробах побудови композиційної динаміки та напруги, пошуку цікавих драматургічних ходів, а також під час створення специфічного звукопростору, відповідний задуму саунд-дизайн."

Реліз можна придбати як на Bandcamp, так і в самого автора особисто. 

Edward Sol у соцмережах: 

https://www.facebook.com/edward.sol.50
https://edwardsol.bandcamp.com

На обкладинці — зображення з Бендкемпу гурту