Kadabra Dyskety Kusaje випустили відео із вайбом 90-х

Українсько-польський експериментальний гурт презентував відео на трек "Spryjme za Son".

 

Перші напрацювання треку учасники гурту зробили у 2019 році, але через особисті обставини релізу довелося чекати два роки.

"Це пісня про спів та музику, про те, що ми відчуваємо, коли витаємо в хмарах, відірвані від світу та перенесені у світ уяви. Текст був написаний у досить незвичних умовах — я тоді кілька днів лежала в лікарні. І так склалося, що текст повернувся в сторону роздумів про певну терапевтичну здатність музики дозволити нам поглянути на щоденні проблеми з висоти", — розповіла у коментарі нашому виданню вокалістка гурту Марія Мавко.

Над відео працював польський режисер, "король VHS", Jakub Żwirełło.

"Основні образи, які виникли під час написання сценарію, взялися зі снів, які переслідували мене під час читання праці Павла Флоренського "Стовп і затвердження істини".

Цей кліп — про пошук і прагнення до духовної трансформації, але вибраний нами стиль та низький бюджет усієї продукції поставили нам певні рамки. Хоч тема є на 100 % серйозною, ми представили її з великою долею самоіронії та гумору", — додає другий учасник гурту, клавішник Michał Szczepaniec.

У найближчому майбутньому дует презентує два сингли та восени дебютний повноформатний альбом.

Kadabra Dyskety Kusaje — україно-польський експериментальний дует, створений у 2015 році. Дискографія нараховує один мініальбом "Simplex", створений за мотивами книги Олександра Труханова "Я був у комп’ютерному місті", та декілька синглів.

Kadabra Dyskety Kusaje у мережі:

https://www.facebook.com/kadabra.dyskety.kusaje
https://www.instagram.com/kadabra.dyskety.kusaje/
https://open.spotify.com/artist/1dssCM0I8M9juGKVh6Y6DM
https://www.youtube.com/channel/UCQXOBvy5ZSvW9PAXkpb-Y7Q

Фото обкладинки - Maciej Forreiter