Chaka Gettz проілюстрували пісню з останнього ЕР

Днями інді-колектив Chaka Gettz видав свіже відео до пісні "Incinerate for KG", присвяченої Кім Гордон та любові до нойз-року.

В середині квітня, коли музиканти вже вимушено залишили Харків (до якого ще раніше переїхали з Луганської області) й жили у Кропивницкому, із ними вийшов на зв’язок менеджер КЕХР й повідомив, що Кевін Коул хоче поставити їхній трек "Incinerate for KG" в рубриці "трек дня".

"Тоді ми згадали, що в нас немає цього треку на YouTube. В Кропі, куди ми переїхали нещодавно, в нас навіть не було нормального комп’ютера, за винятком жахливо заторможеного, який ми навіщось взяли з дому. Тож Катя [ред. – авторка текстів] зробила відосик на телефоні з відеовставками, які були в мене та в неї: з репетицій, тусейшенів на студії, etc", – розповідає Вітя, гітарист гурту, Неформату.

 

Цю композицію виконавці оказіонально присвятили Кім Гордон.

"Коли думали, який вокал краще підійде цій "припанкованій" пісні, то з багатьох варіантів залишили такий – а спробуй прокричати рандомно, як Кім Гордон? – й вийшло дуже навіть непогано. Трохи відкоригували гітарний риф під одну з пісень Sonic Youth й готово. Добре, що на радіостанціях у Штатах зрозуміли, кому ця пісня присвячена й в чому жарт, без будь-яких наших описів."

Раніше на радіо КЕХР вже звучав трек гурту "Blocked Siesta", що тоді переконало музикантів у правильності обраного напряму.

"Джон Річардс тоді сказав: "Ох, грейт, ай лайк іт". Це було настільки круто, що я зрозумів – ми десь на правильному шляху й мотивація робити музику виросла, чесно кажучи. У 20-х числах лютого ми вирішили не чекати готовності 4-го треку й видали ЕР "Daytime Eraser"."

І вже через кілька днів почалося бомбардування Харкова – учасники Chaka Gettz провели два безвихідних тижні у своїй напівпідвальній студії.

"Напочатку березня, знайомий скинув мені статтю про нас – це була рецензія на мініальбом, опублікована в британському журналі CLASH. Потім я вирішив погуглити самих себе й виявилося, що всі 3 треки вже кількаразово крутили на КЕХР, потім ще побачив статтю від Radio Nova (Франція) та наші згадки на кількох німецьких радіостанціях. Це було єдиним джерелом серотоніну й гарних новин на той час."

Музиканти відповідали на наші питання вже сидячи в однокімнатній квартирі у Кропивницькому, зайняті хто чим. Наостанок вони висловили свої (та наші!) сподівання про те, що скоро всі жахи війни закінчаться й артисти знову зможуть записувати свої пісні на студії в українському Харкові!

Chaka Gettz – харківський експериментальний гурт, що видає музику з 2021 року. У дискографії виконавців дебютний ЕР "Daytime Eraser" (2022). До виходу готується повноформатний альбом.

Chaka Gettz в мережі:

https://www.instagram.com/chaka_gettz/

Фото обкладинки – Instagram виконавців