Casa Ukrania переробили народну пісню села Велика Глуша

Одеський dark folk проєкт презентував трек "Pasu Kozu", створений на основі народної композиції волинського села Велика Глуша.

"Чотири місяці тому ми завели спільний патреон для Casa Ukrania та нашого лейбла / андеграундного майданчика Khatacomb. Щоб мотивувати себе та слухачів, пообіцяли відзначати чекпойнти фінансової підтримки новими треками. "Pasu Kozu" став першим таким треком, створеним за сприяння найактивніших підписників.

У його основу лягла народна пісня з Волині, записана етнографічним проєктом "Поліфонія", а музичне її переосмислення тривало в рідкісні сонячні дні, якими, попри поширене уявлення, кінець травня та червень в Одесі похвалитися можуть не завжди.

Хотілося принаймні тимчасово відійти від звичного похмурого звучання та випробувати нові жанрові елементи, тож сонячність цієї пісні спиралася на характерні перкусійні й мелодичні запозичення з психоделічної музики Туреччини 1970-х", — розповіли у коментарі нашому виданню учасники гурту.

Над обкладинкою гурт працював самостійно.

Наразі гурт працює над інструментальним релізом та планує у рамках сайд-проєкту випустити англомовний альбом.

А ось так звучить оригінал народної пісні. 

 

Нагадуємо, восени 2020 року дует презентував альбом "Забуті клейноди Півдня", записаний спільно з миколаївським дарк-фолк проєктом Wiseword.Nidaros. Також на сайті є рецензія на цей альбом.

Casa Ukrania — одеський дарк-фолк/ембіент/тріп-хоп дует, що виник на початку 2015 року. Дискографія команди налічує три альбоми та кліп на композицію "The Path".

Casa Ukrania у мережі:

https://casaukrania.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/casaukrania/
https://www.facebook.com/casaukraniamusic/

Матеріал для обкладинки надано учасниками гурту