Лейбл Dnipropop представляє новий альбом дуету Monotonne

Сьогодні дніпровський лейбл Dnipropop випустив другий повноформатний альбом київсько-дніпровського електронного дуету Monotonne. Робота отримала назву "FOMO", що є абревіатурою від Fear Of Missing Out — поширеного психічного синдрому втрачених можливостей.

Як йдеться у пресрелізі, музиканти записували альбом на власній студії та зводили його власноруч. Витратили на цей процес два роки. Мастеринг виконав Максим Андрух, музикант і звукорежисер гурту DZ’OB. А от автором обкладинки став один із засновників лейбла Dnipropop — Євген Гордєєв (Kurs Valüt, MC Брехунець).

"У 2019 році ми закінчили попередній альбом "Obscure", після чого майже одразу розпочали працювати над новим матеріалом, який, зрештою, трансформувався в альбом "FOMO".

У нього немає загальної концепції. Всі треки є окремими мініатюрами, які охопили досить складний період, частина з якого проходила на фоні загальнолюдської розгубленості та різновиддя фізичних та психічних ізоляцій. Звісно, ці події вплинули на нас та настрій альбому.

Проте з самого початку були поставлені цілі щодо альбому. Це абстрагування від однозначного визначення функціональності нашого звучання: у векторі між умовними танцювальністю та мрійливою споглядальністю, бажано було зберігти знак рівності. Також почали використовувати складні музичні розміри. На наш погляд, це додало внутрішнього руху композиціям. І ще було цікаво подивитися на Monotonne під трохи іншим кутом завдяки спільній роботі із запрошеними музикантами. Це був класний досвід, який дав ще чіткіше розуміння важливості колаборацій", — розповів у коментарі нашому виданню композитор Юрій Буличов.

На альбомі можна почути Grisly Faye, Віталія Симоненка з Simon Stone, Tik Tu, трек з піаністом Михайлом Лишенком, інді-електронним проєктом Milliways, гітаристкою-вокалісткою Олександрою Свириденко, ханг-драмера Гаріка Шеремета і навіть струнний квартет Tone Art.

Загалом же музиканти надихалися мрійливою атмосферою гуртів 80-90-х років. 

 

Monotonne — проєкт з Дніпра / Києва, основна музична ідея в якому базується на поєднанні простих композиційних форм та інтелігентного саунду, близького по атмосфері до скандинавської електронної сцени. У своєму продакшені гурт робить особливий акцент на використанні монофонічних синтезаторів, великої кількості натуральних звуків, зроблених у польових записах, а також категоричній відмові від програмування і застосування сторонніх семплів. Усі музичні ідеї складаються вручну на реальних аналогових інструментах, що в сукупності формує у Monotonne особливу музичну айдентику. На рахунку команди два повноформатники та кілька синглів. 

Основні учасники проєкту Monotonne:

  • Юрій Буличов (синтезатори, піано, драм-машини, гітара, глокеншпіль, перкусія, бек-вокал, вокальне аранжування)
  • Ліза Колот (лірика, вокал, бек-вокали, вокальне аранжування)

Monotonne у мережі:

https://www.facebook.com/monotonne/
https://soundcloud.com/monotonne_band
https://www.instagram.com/monotonne_official/