Микола Лебедь видав імпровізаційний ЕР

Нещодавно авангардний виконавець Микола Лебедь видав мініальбом імпровізацій "shell". До нього увійшли композиції, що були представлені на мистецькій виставці від Dry Paint Gallery.

"Ці треки про внутрішні переживання, свободу, самотність та імпульси. Настрій можна відчути, послухавши їх, та загалом всі вони об’єднані саме цими почуттями".

Майже всі треки з цього альбому – імпровізації, зіграні та записані за один дубль, на диктофон. Тому, як ділиться виконавець, на них можна засвідчити деякі нерівності чи випадковості.

"Зробити альбом з цієі сессії я вирішив, оскільки беру участь у пересувній експозиції українського мистецтва, організованій голландською Dry Paint Gallery. Вона проходить в Амстердамі, Нью-Йорку та Парижі. На цій експозиції представлені візуальні роботи украінських артистів (Саша Курмаз, Аліса Гоц та інших) та моя музика як аудіочастина. Тому було доцільно об’єднати музику у реліз, щоб відвідувачі експозиціі мали доступ до музики й поза виставкою", – ділиться Микола із Неформатом.

Заздалегідь були написані лише дві композиції – "no home" та "constant", але їхній запис відбувся так само вдома, зі звуками оточення, в якому перебував виконавець.

Під час запису Микола використовував лише фортепіано, на якому вчився музиці з дитинства й через яке звик передавати інтимні переживання, та диктофон. Редагувати звук йому допоміг Тарас aka Clasps, із яким вони часто завершують релізи разом.

Обкладинкою мініальбому стала світлина вагону, яку Микола зробив, коли їхав зі Львову до Рівного – тоді він багато пересувався впродовж 4 місяців.

"В той момент, коли я побачив цей вагон, я себе відчував саме тим, що зображено – виснаженим дорогою і часом об‘єктом, що постійно пересувається, що наповнюється та спустошується залежно від точки, в яку прибуває. Грубі форми та вигляд вагону створюють враження твердості та нечуттєвості, хоча всередині нього можуть бути абсолютно протилежні, тендітні та ніжні речі".

Микола Лебедь – музикант мультиінструменталіст, учасник проєктів Ghost Cities та H.Soror, який поєднує у своїй сольній творчості електронну музику та інструментальні імпровізації.

Микола Лебедь в мережі:

https://www.instagram.com/mykola_lebed/
https://www.facebook.com/ghostcitieskyiv/

Фото обкладинки – надав виконавець