0% Mercury випустили новий сингл

Трек харківських маткорщиків отримав назву "Collective Unconcious"

Натхнення гурт брав з робіт культового психолога Карла Густава Юнга, що займався дослідженням феномену колективного несвідомого. За словами музикантів, вони хотіли отримати більш темне та сире звучання. Основна ідея полягала у тому, щоб створити простий трек із повторюваною фразою, але це переросло у концептуальний трек із трьох частин: ритмічно-танцювальної, хаотично-ламаної та тягучого завершення.

"Ідея виникла зі злободенної проблеми. Дуже часто ми ідентифікуємо себе як байдужу до мирських проблем та колективних цінностей одиницю. Наче нам чужі цінності, що вкорінилися з давніх часів у суспільній психіці, про яку казав Юнг. Але частіше за все за цією позицією ховається спроба втекти від своїх природних бажань та часто від самого себе. Розуміння цього перевернуло первинний лейтмотив "Всі хочуть більшого, але не я" на зовсім протилежне "Всі хочуть більшого, і я — не виключення", — розповідають про концепцію музиканти.

Зведенням та мастерингом займався Андрій "Astargh" Верьовкін, відомий за участю у проєктах Elderblood, Necrom, Greyablaze. Арт зробила художниця Perla Palomo з Італії

0% Mercury — молодий харківський маткор гурт із жіночим вокалом. На рахунку мають EP "Time to Embrace the Suck" (2016) та кілька синглів. У найближчому майбутньому гурт обіцяє видати ще кілька синглів та розпочати роботу над кліпом і повноформатним альбомом.

0% Mercury у соцмережах:

https://soundcloud.com/zeropercentmercury
https://www.facebook.com/ZeroPercentMercury/