Stay Tuned vol. 71 Кайт (Bonesville band)

Музика Bonesville band та й, напевно, все, що пов’язано з гуртом, настільки нетипове для наших широт, що захоплює подих та змушує дивитись на творчість гурту, немов на німе кіно. Клавішниця та бек-вокалістка Кайт сьогодні розповість нам про свої музичні вподобання.

Кайт 
Клавішниця та бек-вокалістка

Ностальгічний і лайтовий плейлист — я важко звикаю до нової музики, зате стару й улюблену спроможна слухати вічно. Десь з цього, зрештою, і народжується постмодерн-ретро.

Стасік — Ніж

І одразу на початку — виняток з ностальгічного духу. Бо вона офігенна — і крапка.

Крихітка Цахес — Мені заборонили

Коли нині лагідна Крихітка була ще доволі таки Цахес і експериментувала зі звучанням. Люблю голос Каші Сальцової, люблю етніку в музиці, люблю цю пісню.

Nick Cave and the Bad Seeds — Higgs Boson Blue

"Well here comes Lucifer with his canon law And a hundred black babies running from his genocidal jaw" — продала б душу за те, щоб опинитися в його голові та дізнатися, як він бачить світ і як у нього народжуються такі тексти. "Push The Sky Away" — улюблений альбом.

Скрябін та Юлія Лорд — Фото (Брудна як ангел)

Досі мурахи по спині від кліпу, бо це, зараза, дуже красиво. І досі сумую за Скрябіним дополітичного періоду, бо це було, зараза, дуже круто. І готично, не побоюся цього слова.

The Kubrick Cats — Американская готика

Ну і, якщо вже ностальгувати, так і за своїм першим музичним проєктом. Грали в Києві темне кабаре з елементами ремарківщини з 2010 по 2014 роки. Хороші були часи.

Tori Amos — Spark

Завдяки їй я сіла за піаніно через енну кількість років після музичної школи, яку ненавиділа, як і більшість тих, хто туди ходив. Кріпово, чарівно, тонко, ельфічно, вічно.

ДахаБраха — Please Don't Cry

Як уже казала, люблю етніку, коли її вміють правильно готувати. ДахаБраха, безумовно, вміє.

Мертвий Півень — Франсуа

Ірина Білик здорової людини. Прививали іронічність і хороший смак ще юним глядачам Території А.

Aoife Wolf — I and the Ocean

Ще одна з доволі нових пісень надійно прописалася в плейлисті — singer-songwriter із заворожуючим голосом.

Zwyntar — Мої сестри-відьми

Київське дарк-кантрі, "10 Клінтів Іствудів з 10"(с)

The Dresden Dolls — Half Jack

Це коли клавіш, барабанів і одного голосу цілком достатньо, щоб вивернутися навиворіт і закохати в себе чи не з першого звуку. Дуже відверто, емоційно, енергійно, кабарешно.

Scott Bradley's Postmodern Jukebox — Seven Nations Army

Ці люди з усього зроблять джаз. Або блюз. Або свінг. Мене тотально зачаровує те, як з жахливої попси, що лунає з кожної праски, у них народжуються бомбічні речі.

 

Слухайте плейлист також на інших платформах: Apple Music, Spotify, Deezer, Youtube Music.

Попередні плейлисти тут: https://www.neformat.com.ua/ua/rubrika/stay-tuned

Neformat.com.ua ©