Stay Tuned! Vol. 63 Олександр Рожковський (Rene Maheu/Tharn Booking)

Зараз Олександр Рожковський, тягне на собі дві важелезні ноші — грає у скрімо-гурті, котрі в країни можна перерахувати на пальцях однієї руки, та створює у Хмельницькому та навколо Tharn Booking свою віддану аудиторію, роблячи однойменний фестиваль та серію івентів.

 

Rene Maheu нещодавно видали нову студійну платівку, котра цілком варта вашої уваги, тому пропонуємо послухати те, що грає людина, чию творчість називають, у тому чисті, "емокрастом".

 

Олександр Рожковський
Гітарист у René Maheu, організатор у Tharn Booking

Найперше, я згадав виконавців і пісні, які вже багато років не покидають мій плейлист і які слухаю мало не щодня, тому дуже захотів поділитися.
Ну і трохи насилу вдалося згадати 7 пісень українських виконавців, які по-справжньому чіпляють, я вже хотів вписувати "Друга Ріка — Я п'ю з твоїх долонь" хах, ну правда ж, дуже красива пісня! :)

Теорія Ґвалту — Кармалюк

Цей досить відомий folk/ska-punk гурт відкрив для себе тільки цього року, коли наш драмер Вадік (CIOS, The Visitors, Теорія Ґвалту, René Maheu) розповідав нам про усі свої музичні проєкти. Крута подача, сопілки, тромбони, хочеться одягти сорочечку, підтяжки та піти в дикий танець, підспівуючи хорові приспіви.

moa! — Листя
oh,deer! — кораблі

Пропустив я ті золоті роки, коли скрімо в Україні було на своїй вершині, не жалкуючи наших тендітних сердець. Дуже багато неймовірно якісних і прекрасних гуртів я, на жаль, не зміг почути наживо, але насолоджуюсь ними сьогодні, переслуховуючи майже щодня зі своїх плейлистів.

Nekraїна — Горобці-вбивці

Не пам'ятаю, як цей український дарк-фолк потрапив до мене, але з того дня ця пісня не виходить з голови. Окутує якимось містицизмом. Навіть кріповенько, але прикольно. Рахуємо трупи, друзі!

CIOS — Миллионы

З рідних країв міста Хмельницького, як і Теорія Ґвалту, бо склад майже однаковий. Гостра соціальна лірика, яка завжди спонукає до правильної дії та дає приводи осмислити соціальні аспекти життя в наших країнах.

White Ward — Futility Report

Почув альбом "Futility Report" десь через рік, як він вийшов. Потім спільний концерт в Одесі. Був ще старий вокаліст і не було саксофона чомусь, але то все одно була любов. І любов якраз почалась з цієї пісні.

Обрій — Ad Civitas Solis

Грали взимку у нашому місті так, що стіни столовки по швах тремтіли, а у слемі місця не було. Чудові музиканти та, в першу чергу, чудові люди. Микола, Петька, Саня, Віталік, я вас люблю!

Gattaca — Dej všem co chtějí

Роки чотири тому на Ютубі потрапив на їхній лайв пісні "Hymny, vlajky, uniformy". Тоді слухав лише скрімо, з краст-панком не був знайомий, але сидів з відкритим ротом. Круте знайомство вийшло! Ідейний панк-гурт з брудним звучанням і соціальною політичною лірикою, наділений внутрішньою важкою тяготою, як у мелодіях, так і в словах, те що треба.

"Маса з людської цегли чекає свого застосування. Глас народу закликає до зброї. Дайте всім те, чого вони хочуть. Нові месії будують нову (фашистську) державу."

Suffocate For Fuck Sake — Blue Lights And Sunshine

Дуже зворушлива атмосферна та депресивна банда. Весь альбом "Blazing Fires And Helicopters On The Frontpage Of The Newspaper. There's A War Going On And I'm Marching In Heavy Boots" — це одна велика історія про проблеми матері та її дочки Лінди, яка хвора маніакально-депресивним психозом.

Neil Perry — Fading Away Like The Rest Of Them

Одні з найкращих олдових скрімо-виконавців евер для мене. Одна з найкращих їхніх пісень, яку я люблю усім серцем!

Thou — Free Will

З Thou мене почав знайомити мій хороший друг і наш новий бас-гітарист Андрій до поїздки на Fluff Fest минулого року. В яблучко! Велика кількість матеріалу, цікава подача, нетиповий сладж, головний вокаліст — душка-мілашка з таким блековим воксом. Можна спокійно поринати з головою, раджу.

Arboricidio feat Alex Bradshow — Fleeting But Beautiful

Завжди сперечаюсь з нашим вокалістом Валіком щодо реальності існування такого жанру як "емо-краст"; хто б що не казав, але емо-красту бути! Arboricidio - дуже гарні його представники поряд з такими гуртами, як Morrow, Hyena чи Autarch. Не дивно, що це мій улюблений трек з їхнього альбому, адже тут фіт з самим Санькою Бредшоу!

 

Попередні плейлисти тут: https://www.neformat.com.ua/ua/rubrika/stay-tuned

Neformat.com.ua ©