ТОП-5 prog rock релізів 2019 року від Ігоря Сидоренка (Stoned Jesus)

Продовжуємо публікувати тематичні топи вітчизняних виконавців. І сьогодні своїми улюбленими прог-роковими альбомами 2019 року з нами поділиться Ігор Сидоренко, фронтмен київського гурту Stoned Jesus

black midi — Schlagenheim (math rock, UK)

Чергова головна надія гітарної музики; молодий британський квартет black midi можна з великою натяжкою віднести до прогу — це, радше,  мат-рок. Але їх запальна суміш Slint і This Heat змусила багатьох звернути на гурт увагу. Хочеться сподіватися, що на наступних релізах вони все-таки перестануть так явно копіювати своїх кумирів і знайдуть своє справжнє обличчя.

 

Elbow — Giants of All Sizes (art-rock/indie prog, UK)

Ще одні британці, і теж недопрогери. Втім, подібна меланхолійна музика зараз дуже котирується серед шанувальників продукції лейбла KScope, тому Elbow зайдуть як бумеру (з Pink Floyd і Пітером Гебріелом у фонотеці), так і мілленіалу, що сумує під The National і Radiohead.

 

iamthemorning — The Bell (art-folk, Russia)

Арт-фолковий дует з Санкт-Петербурга, підписаний на культовий британський прог-лейбл KScope, ніколи мене, начебто, особливо не чіпав, хоча я спілкуюся з Мар'яною, вокалісткою та головним двигуном проєкту. Але саме цей альбом був почутий у потрібний час за певних обставин, і тепер ось сидить у моєму міні-топі.

 

La Horsa Bianca — Oneiric Numeric (instrumental vintage prog, Ukraine)

Цікаво, що єдиний тру-прог-з-семидесятих у моєму топі грає тільки один гурт — харків'яни (!) La Horsa Bianca. Це вже їхній другий альбом, повністю інструментальний, і наживо їх подивитись можна буде 25 січня у київському Monteray Live Stage на сьомому фестивалі Winter Mass.

 

Wheel — Moving Backwards (prog metal/prog rock, Finland)

Цей фінський квартет випустив кращий альбом Tool у цьому році — кращий, ніж у самих Tool, кращий, ніж у Soen та інших клонів, нижчих рангом. Дивно, як вплив одного окремо взятого гурту може зайти настільки далеко і перерости його самого.

 

Інші статті серії тут: https://www.neformat.com.ua/rubrika/top-5-inozemnih-reliziv-2019

Neformat.com.ua ©