Zlypni повертаються з новим синглом про людський розум

Івано-франківський гурт представляє новий психоделічний сингл "Забув", у якому робить акцент на наведення ладу у власній голові.

Як розповіли учасники гурту Неформату, вперше цей трек вони виконали 11 червня 2022 року на концерті на честь памʼяті Федота, вокаліста гурту Перкалаба. Цим колективом Zlypni надихалися у своїх попередніх роботах. За рік, 14 червня цього року, музиканти записали "Забув" на місцевій студії Frost Magnetic Records.

"У цілому, ми добре уявляли структуру та емоційний посил, який хочемо передати, тому труднощів із записом не було. Тим паче умови студійки дали можливість вникнути у дрібниці звучання і зашліфувати неприємні кути. Мабуть, певною добротою і легкістю звучання сей трек перегукується із "The Bends" Radiohead, також схожий вайбик речитативного оспівування історії присутній у перших альбомах Скрябіна, проте якогось референса для "Забува" не було, Максиму вдалось зробити його автентичним", — розповідає Данило, вокаліст та гітарист гурту.  

Разом з тим, попри якісний запис на студії, музиканти залишили у фінальній версії треку більшість елементів із "домашнього" запису, "оскільки вони краще передавали своїм звучанням емоції, які хотілося виразити".

За словами учасників гурту у треці зображений людський розум, як земляна ділянка, у котру можна садити все, що заманеться.

"Зачин пісні починається з усвідомлення ліричного героя власних заздрощів щодо чужих життів і фактору невігластва щодо власного розуму. У приспіві оспівується процес прийняття проблеми і переосмислення цінностей, а саме "що теж можу в голові такий move" (рух, себто дію, дії) і "що теж маю в голові такий groove" (себто здатність до "качу", пертись, словом).

В основній частині пісні ліричний герой змінює фокус уваги й починає займатись власним садом (розумом) і, як не дивно, багато рослинності там у занедбаному стані, персонаж не розгублюється і рубає все гниле, а все нове — ретельно оглядає на наявність паразитів", — йдеться в описі треку. 

Музиканти хотіли би записати альбом, але наразі сконцентруються на синглах: 

"Плануємо творити, лупати скалу мелодій і ритмів, проте це все спирається у кошти на запис. Матеріалу у нас багацько і він постійно виникає, та зробити повноцінний альбом — до біса затратна справа.. Тому ми змінили фокус в сторону дропу синглів. Альбом поки залишили у мрії, але впевнені, що у майбутньому ця мрія обовʼязково збудеться".

Гурт Zlypni розпочав роботу в травні 2021 року як тріо. Зараз же у складі команди Данило — вокал, гітара, лірика; Макс Йос, який відповідає за синтезатори, продакшн і зведення; Іванка — вокал, бас-гітара, сопілка й Спайдер Петро — бек-вокал, ударні, перкусія. На рахунку команди кілька синглів та один повноформатний альбом. Докладніше про виникнення гурту ми писали тут.

Zlypni у мережі:

https://linktr.ee/zlypni

Фото надане гуртом