Злипні гіпнотизують слухача новим треком

Івано-франківський гурт представляє новий сингл "С​о​н​ц​е​к​р​о​в", написаний під впливом творчості  Перкалаби та The Velvet Underground.

За словами музикантів, спершу ідея треку полягала в тому, щоб "показати дуже поширену у сьогоденні поведінку рутинної урбаністики, з відсутністю шани до матері-природи та зверхнім ставленням до життя". Проте тепер, за часів війни, концепт пісні набув й інших значень — описати наслідки жорстоких і антигуманних дій людини. 

Мотив треку Злипні  вигадали десь рік тому, і він одразу захопив музикантів своєю автентичною психоделікою та широким підґрунтям для ґруву. Початкову інструментальну версію треку музиканти записали вдома мікрофоном, скрипкою та ейблтоном. Згодом довго виконували пісню наживо, аж доки не додали туди аналогових синтезаторів та не змінили структуру до теперішньої.

Фінальна версія пісні, яку ми чуємо зараз, була записана в франківському музичному просторі "Зебра", а зводив та відповідав за її кінцеве аранжування учасник гурту Максим Йосипенко разом зі своєю дівчиною.З оригінального запису в фіналі лишилася тільки скрипка.

"Війна додала мотивації більше працювати й творити, і, на всяк випадок, залишити частинки себе в цьому просторі; пришвидшила наші темпи, ну і згуртувала нас іще більше. Сублімація тут також давала своє", - зазначають музиканти. 

Зараз учасники гурту планують випустити новий альбом, на який вже назбиралося чимало матеріалу, але який поки звучав лише наживо. Туди увійде і пісня "С​о​н​ц​е​к​р​о​в",

Гурт Zlypni розпочав роботу в травні 2021 року як тріо. Зараз же у складі команди Данило Грицак — гітарист, Макс Йосипенко — електронщик (грає на синтезаторі, зводить треки), Іванка Каспрук — басистка-скрипалька й Антон Спайдер Петро — драмер. На їхньому рахунку кілька синглів та один повноформатний альбом. Докладніше про виникнення гурту та кого учасників ми писали тут. 

Zlypni у мережі:

https://instagram.com/zlypni
https://zlypni.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/zlypni
https://linktr.ee/zlypni