Неформат зібрав плейлист українського металу

Черговий великий плейлист від редакції та спільноти Неформату зібрав найкращі зразки українського металу. Послухати їх можна на основних стримінгових платформах.

У випадку цього плейлиста ми трактували визначення "металу" максимально широко, уявляючи лайн-ап якого-небудь фестивалю на кшталт Brutal Assault, тож поряд з блек металом чи дез металом знайшлося місце і грайндкору та металізованому хардкору, постметалу, металкору, прог-металу тощо. У результаті зібралося понад 150 виконавців та понад 13 годин потужної музики з усіх куточків України. 

Водночас ми розуміємо, що цей перелік не вичерпний, настільки багатогранною і тривалою є історія української метал-сцени. Згадати всіх,  а тим паче знайти на стримінгах не завжди реально! 

Слухайте український метал на Deezer, Spotify, Apple Music i Youtube Music

Ще раніше наша редакція готувала окремі жанрові плейлисти, а саме ми зібрали підбірки українського блек-металу, дез-металу, хардкору. Однак попереджаємо, що у них можуть траплятися російськомовні треки задля історичної репрезентативності цих плейлистів. Водночас ми вважаємо, що це привід не дратуватися, а побачити та проаналізувати ширшу картину в розрізі останніх 30 років незалежності та задуматися, як нам варто надалі будувати нашу музичну культуру без оцього постколоніального тягаря. 

Також на наших сторінках на Deezer, Spotify, Apple Music i Youtube Music ви можете знайти підбірку українського року та окремий великий плейлист українськомовної музики. А ще ми постійно наповнюємо новими піснями підбірку релізів воєнного часу.