Неформат зібрав плейлист українськомовної музики

Нещодавно ми оформили великий пласт українськомовної музики в різножанровий плейлист під назвою "Так звучить українська". Він доступний для прослуховування на найпопулярніших стрімінг-сервісах.

"Ми вирішили зібрати цей плейлист саме зараз, адже чимало людей після 24 лютого стали заглиблюватися у питання української історії, мови, культури. І наша вітчизняна музика має що запропонувати таким шукачам, але вона не завжди явна, доступна, та банально невідома великому колу слухачів", – каже Ярина Денисюк, головна редакторка Неформату.

 

Укладати цей плейлист нам допомагала спільнота Неформату, що певною мірою урізноманітнила його наповнення та водночас стала виявником інтересів і смаків наших читачів:

"Ми заручилися підтримкою нашої спільноти і разом з найвідданішими читачами зібрали надзвичайно широку та різноманітну картину вживання української мови в українській музиці. Цим ми хотіли показати, що наша мова однаково добре звучить і в легко зчитуваному пост-панку або репі, і в якому-небудь шумному грайндкорі чи сладжі. Сподіваємося, що надалі зможемо поповнювати цей список все новими і новими командами. Насправді, активний рух переходу на українську мову спостерігаємо уже зараз."

Посилання на плейлисти:

Spotify
Apple Music

Youtube Music

Deezer

Додатково можна перейти на наш профіль на будь-якому з представлених нижче музичних сервісів та ознайомитися саме із жанровими плейлистами. Так, наша випускова редакторка Аліна спільно з івент-менеджером Єгором зібрали плейлист українського блеку, ведучий Мага'zine Микола зайнявся смерть-металом, а грант-менеджерка Ксенія уклала колекцію української готики. До того ж ми постійно оновлюємо плейлист української музики, що вийшла після 24 лютого! Підбірок буде ще більше, тож stay tuned!