Bastard Disco зняли DIY-кліп

Українсько-польський гурт представляє кліп на пісню "Shining Confidence" зі свого другого повноформатного альбому "China Shipping", який вийшов на початку травня.

Цього разу музиканти вирішили зробити його 100% DIY-ними, а тотальний бюджет роботи склав 3 бургери, зроблені з великою повагою до оригінального pop-art твору "Andy Warhol Eats a Burger".

"Чому ми це зробили? По-перше, ми хотіли зробити відео, яке є частиною промо-кампанії нового альбому, що виглядає гедоністично, просто, легко і доступно.

По-друге. Ми хотіли переосмислити, як виглядатимуть відео-ролики DIY панк-року в 2019 році, коли немає ніякої різниці в інструментах, що використовуються мейнстрімом і андеграундом (до речі, обидва вони можуть бути DIY зараз).

По-третє. Ми опинилися в ситуації, коли створення музики та концерти — це лише невелика частина речей, які ви повинні зробити, хоча ви все ще є 100% DIY групою. Ми хочемо переосмислити, як працюють соціальні медіа та стрімінгові сервіси, і запитати, чи вони насправді допомагають отримати визнання. Якщо ні — яка альтернатива? Можливо, взагалі уникнути соціальних платформ.

По-четверте. Наше попереднє музичне відео "Sophia" зайняло багато зусиль: час, бюджет і так далі. Таким чином ми також захотіли перевірити, чи цей, фактично triskster шматок, міг би отримати більше переглядів", - зазначають музиканти.

Нагадаємо, у Києві презентація альбому "China Shipping відбудеться 22 червня за участі гуртів Yah та KiteFlighter, а до Львова Bastard Disco завітають 21 червня. 

Bastard Disco - це українсько-польський гурт, що грає альтернативний рок під впливом американської пост-хардкор та нойз-рок сцени дев'яностих років з великою любов'ю до Fugazi, Quicksand, Smashing Pumpkins, Sonic Youth, Pixies. Колектив розпочав діяльність у 2015 році, а у 2017-му вийшов їх дебютний повноформатний альбом "Warsaw Wasted Youth". У 2019 році вийшов повноформатник "China Shipping". Нагадаємо, вокалістом колективу є Юрій Касьяненко, екс-учасник гуртів Date Rape, Салют, Alinda.

Склад гурту:

  • Kamil Fejfer (гітари)
  • Yuri Kasianenko (вокал, синтезатори)
  • Paweł Cholewa (бас)
  • Marek Kamiński (ударні)

Bastard Disco у соцмережах:

https://bastarddisco.bandcamp.com
https://www.facebook.com/bastarddisco/
https://www.youtube.com/channel/UCI43Hs6TR-YC0ivJ_3nftDA