Septa написали першу пісню українською

Наприкінці жовтня альтернативний гурт Septa перевидав свій трек "Golem" вже з українською лірикою.

Нагадаємо, що сингл "Golem" вийшов ще у 2019 році та є частиною концептуального альбому "Bitten By The Serpents Of The Kingdom Of The Spirit", про який ми писали раніше.

Текст для цієї пісні – перші вірші, які Євген, фронтмент гурту, написав за три роки. Таким чином ця композиція поклала край його затяжній творчій перерві.

"Цей день настав. Септа заспівала українською. Звісно ж, хотілося б, щоб це було за інших обставин, але маємо що маємо. Вісім місяців повномасштабного вторгнення відбилися на моїй можливості писати нову музику, тому довелося працювати з тим, що є", – пише Євген в соцмережах.

 

Як музикант нам розповів, вокал для нової версії синглу він переписав вже у Рівному, куди переїхав після вторгнення.

"У 2019 році ми написали альбом про неминучість війни, про етнічні чистки, про реалізацію своєї долі. Через призму мандруючого часом ґолема. Це була рефлексія на тему того, що з нами вже тоді сталось. Але ми ще не знали того, що з нами буде. Сьогодні ми випустили більш актуальну версію титульної пісні, українською. Для нас це дуже важливо", – йдеться в описі до синглу. 

Все інше залишилося як було, в тому числі обкладинка, яку виконав Сергій Гула з гурту Bojevilla у 2019 році. Додатковий міксинг виконав Роман Бондар.

Septa – одеський квартет, що виник у 2010 році. Стиль їхньої музики не піддається жанровій класифікації, адже релізи гурту більше орієнтовані на певну ідею, аніж на дотримання жанрових визначень.

Septa у соцмережах:

https://www.facebook.com/septaisnotaband
https://www.instagram.com/septaisnotaband/

Фото обкладинки – Instagram гурту