1914 підписали контракт з лейблом Napalm Records

Львівський death metal колектив, який вже зовсім скоро, 16 лютого, презентує у столиці свій новий повноформатний альбом "The Blind Leading The Blind", розпочав співпрацю з відомим австрійським лейблом Napalm Records. 

Українські експерти у темі першої світової війни 1914 приєдналися до Napalm Family з їх унікальним blackened death/doom metal звуком. Під сильним впливом зірок жанру, таких як Bolt Thrower і Entombed, 1914 випустили два повнометражні альбоми, "Eschatology of War" (2015) і "The Blind Leading The Blind" (2018), що робить їх одним з найбільш обговорюваних новіших гуртів у жанрі. 

"Ми дуже раді працювати з Napalm Records, лейблом, який ми добре знаємо і сильно поважаємо. Ми сподіваємося, що наше співробітництво буде дійсно плідним і чудовим. 1914 хочуть розповісти світові про Велику війну, про її жах і про безглуздість війни та вбивств. Для нас, партнерство з Napalm Records є прекрасним шансом поширити ці ідеї по всьому світу, це можливість сказати всім, що війна - це пекло, смерть, бруд і страх, отож до чорта війни! Будьте певні, що ми скористаємося цією можливістю. А для всіх тих, хто вважає нашу музику політичною, ми можемо сказати: "just go fuck yoursel", тому що найгірше, що коли-небудь сталося з цим світом, - це релігії, ідеології та їх послідовники", - каже 1914 про співпрацю з лейблом.

Прокоментував новину і Sebastian Muench, A&R менеджер Napalm Records :

"Napalm Records з гордістю оголошує підписання контракту з українським blackened death / doom metal гуртом 1914 і перевипустить епічний альбом "The Blind Leading The Blind" трохи пізніше цього року. 1914 грає найцікавіший дез-метал на військову тему, ще з часів Bolt Thrower. Інтригуючий death / doom metal як саундтрек до безнадійної, брудної траншейної війни першої світової".

Нагадаємо, 1914 це вже четвертий український колектив, який буде видаватися на лейблі Napalm Records після Jinjer, Stoned Jesus та Motanka.

11 листопада 2018 року 1914 представили слухачам довгоочікуваний другий повноформатний альбом "The Blind Leading The Blind". Вихід релізу спеціально був приурочений до сотої річниці з дня завершення Першої Світової.  Окрім того, що реліз потрапив у безліч метал-топів по всьому світу, він також отримав звання "Найкращий український metal альбом 2018 року" за версією премії The Best Ukrainian Metal Act.

Гурт 1914 виник у Львові у 2014 році, на століття Першої світової. Саме ця тема і лягла в основу пісень колективу. Музика гурту - це суміш декількох стилів, як то doom чи death metal. На їх рахунку один альбом 2015 року, спліт з американцями Minenwerfer, EP "Für Kaiser, Volk und Vaterland!" та декілька синглів.

Почитати рецензію на Minenwerfer / 1914 - Ich hatt einen Kameraden [split] (2016) можна за цим посиланням. 

1914 у соцмережах:

Soundcloud: https://soundcloud.com/1914band
Bandcamp: https://x1914x.bandcamp.com
Facebook: https://www.facebook.com/1914band
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCIi5hWkPUWkWUXRN7KDKQiA