Stay Tuned! Весна 2019

Наш другий редакційний плейлист, до якого увійшли кращі релізи приблизно першої половини весни, якщо вже визначати часові рамки. Цього разу у списку багато синглів, а рецензії на частину більших релізів чи інтерв'ю з гуртами саме готуються і скоро з'являться на сайті. Також у цьому плейлисті ми прощаємося з Машею, яка вирішила зайнятися іншими проектами, але водночас вітаємо Колю, який своїми порадами останні роки неодноразово допомагав нашій редакції, а тому нарешті закономірно став її частиною) 

Sasha Boole - Зі смертю під вінець

Аліна Плеська, редакторка: Саша вміє показати "болючу сторону життя", використовуючи при цьому дуже спокійний голос. Він — талант, а цей реліз — чергове тому підтвердження.

Spikers - Death Roll Overdose

Марія Алексейчук, менеджерка проекту: Після невеличкої паузи у творчості гурт знову нагадав про себе фанам та шанувальникам металу. Драйвове гітарне соло додає звучанню бадьорого настрою. У цілому, музика налаштовує на активний продуктивний день. 

Juggernaut - Darkness Ov Rejection

Микола Мага, редактор: Після двох міні-альбомів гурт набрав форму і зараз знаходиться на своєму піку, що видно по їх дебютному альбому "Kvlt Ov Eternal Vvar". Матеріал став більш продуманим, важчим. Відчувається досить сильний вплив металкору 00-х. Цим релізом гурт серйозно підняв планку, як і для своєї творчості, так і для вітчизняного металізованого хардкору загалом.

Марія Алексейчук: Нарешті молодий київський гурт Juggernaut випустив свій перший повноформатний альбом, що, у свою чергу, затверджує за ними статус вітчизняної хардкор банди, яка продовжує працювати над покращенням якості свого вокалу та звуку в цілому.

Slice & Dice - Eyes of the Robo

Ярина Денисюк, головна редакторка: Багатообоцяючий stoner/garage rock гурт з Миколаєва та всього лише третя пісня у їх дискографії. Сподіваюся, найближчим часом почуємо ще більше крутого матеріалу від них. Окремо варто відзначити круто намальовану обкладинку синглу — ще одне свідчення серйозного підходу хлопців до своєї творчості!  

Stinx - Я не вірю

Аліна Плеська: Нарешті! Цього чекали дуже довго) Хлопці молодці, вони не полишають свій стиль, але, при цьому, все ще сучасно звучать. 

Заводь - Уже заря зажглась (часть 1)

Роман Шевченко, інтерв'юер: Один з найцікавіших вітчизняних блек-релізів у цьому році. Не дарма хлопці знайшли терпіння дописати та представити альбом"Уже заря зажглась" , витративши на це 5 років. Велика кількість різних інструментів та гостей зробила матеріал насиченим та різноманітним, що виділяє його серед всього "чорного" осередку та викликає бажання переслуховувати день за днем.

Celophys - False Lizard and Yeti

Микола Мага: Жирний звук, швидкий початок, повільний кінець. Саме те, що мені подобається у сладжі. У випадку Celophys звук сильно металізований, що додає матеріалу масивності. Хороший трек і однозначно один з найкращих метал альбомів весни.

Детальніше читайте у рецензії Шпината на Celophys — Fried Chordata (2019)

МОЧА - Умри, а лучше — сдохни!

Аліна Плеська: Думається мені, що ці хлопці далеко підуть. І зовсім не через "епатажну" назву. Вони добре знають, що роблять і як мають звучати. Кайф!

Микола Мага: Злий і похмурий метал-панк з маргінальними текстами. Хлопці постаралися і зробили той самий потрібний звук — по-хорошому брудний, який додає матеріалу особливого шарму. Також МОЧА засвітилися у багатьох українських музичних онлайн виданнях, а це окреме досягнення, оскільки українська музична преса український панк рок загалом ігнорує.

Dakh Daughters - Shcho Ty Sobi Dumaiesh

Марія Алексейчук: Новий альбом гурту у жодному разу не залишить вас байдужим. Кожна пісня сприймається як окрема п'єса, забарвлена у різноманіття відтінків фолку, несподіваних ритмів та співочих вокалізів від чарівних учасниць гурту.

Wheelz Of Steel - For Those Who Leave The Open Doors

Микола Мага: Короткий, але дуже кайфовий реліз з правильним вайбом. Це той хардкор, який має зайти людям, які виросли на командах зразка MTV Headbangers Ball 90-х. Усі ці гібриди хардкору, альтернативного року і металу. Якщо вам подобаються перші альбоми Life of Agony, Оnly living witness, ранні альбоми Madball чи Biohazard, то ви обов'язково маєте зацінити демо Wheelz Of Steel.

Hindu -  Gorgeous

Ярина Денисюк: Мені все ще здається, що дівчат в українському металі та панк році вкрай мало, але водночас радують такі інді-виконавиці, як Hindu чи Grisly Faye, які постійно подорожують, вчаться, самовдосконалюються і не розчаровують результатами! Дебютний альбом "Scars" гарно демонструє, скільки старань та любові Тетяна Янковська вкладає у свою творчість. Сподіваюся, ця робота стане не просто набором треків, який лунатиме у чиємусь плеєрі, але й натхненням для інших дівчат досягати не гірших, а то й кращих результатів. 

alyona alyona - Літак

Ярина Денисюк: На кінець дебютного альбому "Пушка" виконавиця залишила кілька сумних треків, а сумна музика будь-якого жанру — то моя слабкість. І останній трек "Літак"  -  як квінтесенція всього отого релізу, який сумним не назвеш, загалом, але серйозним — цілком. Не знаю, як масовій аудиторії зайшов альбом, але, вважаю, що покладені на неї очікування alyona alyona виправдала, бо хоч кілька хітіов на релізі для себе зможе знайти кожен.

BRAT - Галичина

Микола Мага: Нюанси побутового життя Західної України, а конкретно Галичини, покладені на танцювальний мінус. Водночас і весело, і сумно від почутого.

Ціна Ритму — Синій екран

Микола Мага: Трек, приспів якого у мене не вилазив з голови дуже довго. Плюс близька мені тематика. Що буває від зловживання алкоголем я добре знаю як з досвіду багатьох своїх знайомих, так і зі свого власного. Пийте в міру. 

Merzotna Potvora - Suča Maty

Ярина Денисюк: Що тут приховувати, мої блек любимчики цього сезону) Посунути їх зможуть хіба White Ward, але їх альбому доведеться чекати до осені, а поки Merzotna Potvora зі своїм EP "Suča Maty" тримають пальму першості у моєму плейлисті, принаймні у плані блек металу. Все, що я тільки хотіла дізнатися і відмітити стосовно цього гурту, знайдете в інтерв'ю, лінк на яке нижче. 

Детальніше про гурт та його плани читайте в інтерв'ю Merzotna Potvora: Суча Мати несе смерть

Resolventa - По Закону (Капитан Ненавидит Море cover)

Роман Шевченко: Resolventa вдалося зробити оригінальну пісню ще жорсткішою. Як завжди, дуже потужно, гостро та мітко в ціль.

Do Skonu - Земля Крови

Микола Мага: Я є фанатом ранньої творчості Do Skonu, коли місце мали швидкі бойовики, як-то "Мать Извечного Тления". Наразі гурт частково змінив своє звучання, але мушу віддати їм належне — вони тримають марку. Фірмовий морок у новому альбомі "Black Asceticism" все ще на місці. 

Попередній редакційний плейлист з треками за зиму 2019 року тут: https://www.neformat.com.ua/articles/stay-tuned-zyma-2019.html

Neformat.com.ua ©