11 треків для Геловіну та ще кілька порад для святкового плейлиста

Ось і настав Геловін. Якщо ви плануєте провести це свято вдома, маємо дещо і на такий випадок — тематичний плейлист, який складається з пісень українських виконавців, що так чи інакше торкаються всілякої чортівні: мерців, відьом, перевертнів, вампірів і не тільки. 

Zwyntar  Мексиканець

Ми вибрали саме цю пісню, але загалом вся дискографія цього київського дарк-кантрі гурту може стати чудовим саундтреком для українського Геловіну. Тож, як дослухаєте наш плейлист, сміливо перемикайтеся на хвилю Цвинтар. 

Пиріг — Вампір Микола

Ще один альбом, який сміливо можна вмикати після нашого плейлиста, —  "Містичний" від Мар'яна Пирога, фронтмена фолк-рок гурту ГИЧ Оркестр. Це невеличкі співані горор-оповідки, і їх, звісно, на релізі 13. А конкретно обрана нами пісня розповідає про те, як на 702-му році трагічно обірвалося життя вампіра Миколи. 

Hellfire Sox — House Of Bones 

Що може бути кращим саундтреком для танців на Геловін, ніж хорор-панк? Тож після трохи повільнішого вступу вмикаємо веселі танці від Hellfire Sox. А як буде мало, додайте ще минулорічний дебютник The Night.

Вампырь  Nightcurse  

Трохи потанцювали і можна переходити до важчої частини програми. Почнемо її із досить потаємного проєкту Вампырь, чий альбом "Nightcurse" нещодавно вийшов на американському лейблі Knife Version. Саме такий блек метал варто включати на Геловін. 

Заводь — Шабаш

Харківський блек метал гурт може похвалитися кількома треками, присвяченими потрібній нам тематиці. До плейлиста ми включили відьомський шабаш, але ви ще можете зацінити "уже заря зажглась (часть 3)", присвячений мерцям. 

Knifeman  Побег

Творчості цього знову ж таки харківського гурту, в принципі, притаманна важка гнітюча атмосфера, і якщо ваша ціль сьогодні — послухати щось похмуре, їх дискографія цілком згодиться, але саме у пісні "Побег" ми знайшли потрібну тематику — гора, багаття, сестри...

PentagRhyme  Легенда

Невелика пауза після металізованої частини плейлиста. Перепочиньте під моторошний реп від PentagRhyme, що об'єднав п'ятьох українських реп-виконавців — Dee the Conscious One, Довгого Пса, Zombo, Джонні Дивного та Лірика. Саме під такою назвою наприкінці минулого року вони випустили тематичний EP з лаконічною назвою "V". На Геловін радимо прослухати його весь. 

Zombie Attack  Werewolf Circle 

Повертаємося до металевої частини. А ви думали треш-металісти не можуть про всіляку нечисть заспівати? Та звісно, можуть) Ось реальний доказ від киян Zombie Attack. А ще у них є про "Zombie Justice". 

Дідько Лисий — Трупи-людоїди

Звичайно у гурту з такою назвою мало знайтися щось підходяще для нашого плейлиста. У цьому бадьорому дез метал треці підіймається тема зомбі та канібалізму, хоча, цілком можливо, тут захований і глибший філософський підтекст. 

Casa Ukrania ft. Zukkor Zzov  I'm Your Witch  

Наближаємося до завершення і тут у нас дещо спокійніше. Про відьом співають, наприклад, одесити Casa Ukrania, у яких буквально минулого тижня вийшов новий повноформатник "Ofira", що теж чудово впишеться в атмосферу Геловіну. 

Zukkor Zzov  Me and the Devil 

Голос Ренати Кажан, який ми чули і на попередньому треці, можемо зацінити повністю на похмурому акустичному альбомі "Last porridge for Goblin" гурту Zukkor Zzov. Доповнить геловінську атмосферу містичний образ виконавиці у кліпах одеситів, тож можете захопити і їх. 

Гарного вам Геловіну або просто вечора бажає редакція Неформату. Нехай сьогодні буде моторошно) 

Neformat.com.ua ©