Баланс Білого - На балансі (2018)

Днями послухав альбом від Балансу Білого, творчого об’єднання з міста Рівне. Це реп-виконавці, які вже доволі довго займаються музикою, і зараз ми розберемось, хто ж ці люди та що це за реліз.

Команда створює хіп-хоп українською мовою. Теми пісень охоплюють соціальні та культурні проблеми, погляди на світ, підіймають екзистенціальні питання з різних точок зору та різних поколінь. Баланс Білого експериментує зі звучанням та технікою виконання у пошуку автентичного західноукраїнського хіп-хопу. Мета їхньої діяльності - розвиток сучасної української музики.

До складу колективу входять: PLVNZZI aka ПЛВЙ - Олександр Полевий (композитор, МС, автор слів, DJ, музичний продюсер, музичний режисер, креативний концепт-директор). Варто зазначити, що Олександр був одним із засновників та учасників культового гурту ВУЗВ, який заслужено вважається одним із перших україномовних реп-проектів. Веселий aka BaraCos - Костянтин Барабаш (композитор, МС, автор слів, музичний режисер, відео режисер, музичний продюсер, організатор концертів). Туса з Буса – найуспішніший музичний проект серед усіх тих, у яких встиг взяти участь Веселий. Колись ця команда вигравала ротації на радіо західної України та давала велику кількість концертів. Дмитро Комар aka Комар aka Игрокъ - Комаринський Дмитро (композитор, музикант, автор слів, музичний режисер, дизайнер). Наймолодший учасник Балансу Білого, його співочий двигун.

І ось саме ці люди створили "На балансі" - дебютний реліз, який містить 7 композицій. Музична складова не женеться за трендами, і ми маємо швидше класичне звучання вперемішку з експериментами, ніж теперішній треп-саунд. Простіше було би сказати, що трепом тут і не пахне.

Щодо змістового наповнення не скажу нічого поганого, адже тут нема ні гучних заяв про бенг-бенг, ані тобі сотні згадок про кеш чи легковажних жінок. Все витримано на стилі тих часів, коли на просторах України не було заведено вихвалятись у репі, бо він був правдивою музикою для таких же простих людей. Любителям звучання 2006-2013-их років цей реліз мав би "зайти", а ось молодь навряд чи помітить цю роботу на своєму насиченому кольоровими грілзами Такаші горизонті. У треках піднімаються питання як і гостросоціальні, так і звичайні "фанівні" теми реп-середовища. Зокрема, було легенько зачеплено події на сході у пісні "Спіраль", ситуацію з умовами проживання в країні й так далі.

Цей музичний матеріал не дає вам змоги зависнути в одному стані настрою і старається урізноманітнити прослуховування від мінору до мажору. Ніби вловлюється загальна концепція, але точно не можу сформувати єдиний посил релізу… Можливо, у вас це вийде краще, або ж посил тут не один, і кожен трек, доповнюючи загальну картину, навіює щось своє? Однозначно варто ознайомитись з матеріалом, щоб мати розуміння, що відбувається в рівненському реп-середовищі, та знати, чого очікувати від команди у майбутньому.

Хочу відразу попередити любителів складних словесних пазлів та панчлайнів, що автори або не робили на це ставку, або ж просто обійшли собі боком. Доволі просто все звучить. Але, можливо, успіх у простоті? Не даремно ж складають приказки про це. Почекаймо і подивімось, як воно складеться у Баланс Білого, а ось музичне відео на композицію "Тут все не так" ми маємо змогу подивитись прямісінько зараз. Залишайтесь на балансі!

Баланс Білого у соцмережах:

https://facebook.com/balansbilogo
https://soundcloud.com/balansbilogo
https://instagram.com/balansbilogo

Думки, висловлені у рецензіях, передають погляди самих авторів і не обов'язково відображають позицію Neformat.com.ua

Neformat.com.ua ©
  1. Цей реп (beat by Maksi Krenk)
  2. Тут все не так
  3. Чистим пустим (feat. Ві.Ков. / Venera)
  4. Це не гра
  5. Спіраль
  6. У що вірити
  7. На балансі 
03.08.2018