Mushra написав натхненний відеоіграми альбом

Нещодавно сольний прог-рок проєкт Mushra презентував альбом "Song Of The Sea". На нього музиканта надихнули твори в стилі стімпанк й оповідання Жюля Верна.

Виконавець самостійно працював над цим альбомом між 2018 й 2019 роками приблизно пів року. Ця музика, як і майже всі попередні релізи Mushra, розповідає історію, яку виконавець вигадав незадовго до роботи над треками. Музично ж альбом торкається нової віхи в підході артиста.

"Song Of The Sea" – перша спроба "полегшити" моє звучання. Досить швидко я зрозумів, що хочу кардинальніших змін і експериментів. У результаті цей реліз вийшов як мініальбом, а історію довелося розділити на 4 частини: "Song Of The Sea" став частиною про підводні пригоди, у "Tale" же події переміщуються на сушу. А третю й четверту частини я якраз готую до випуску", – розповідає Дмитро, засновник Mushra, Неформату.

Перш аніж випустити цей альбом, Дмитро проаналізував свою творчість і місце цієї музики в його мистецькому шляху зокрема. Наразі він перебуває на порозі значних змін.

Якщо раніше виконавець писав музику для історій зі своєї ж уяви, то тепер він планує супроводжувати справжні ігри й відтак здійснити свою дитячу мрію. Бажання долучитися до цього всесвіту Дмитро усвідомив нещодавно. Уже після цього він також почав працювати над власними відеоіграми.

"Я за освітою програміст, тож ніщо не заважає мені робити свої власні ігри. Тому прямо зараз у мене як ніколи багато творчих планів, як щодо ігрових саундтреків, так і стосовно випуску своєї першої гри, натхненної культовими ретро JRPGs."

Дмитро пригадує, що найбільшим його одкровенням стала творчість композитора Ясунорі Міцуди, який написав саундтрек для ігор Chrono Cross і Xenogears.

"Із того часу я наче мав на меті створити щось подібне, хоч і не усвідомлював цього до кінця. Так я почав потроху писати музику для себе й не планував нічого викладати. Із 2015 року я написав 10 альбомів, переважно в жанрі прог-метал/прог-рок."

Наразі виконавець завершує роботу над уже згаданими третьою й четвертою частиною з серії релізів, які започаткував "Song Of The Sea". Дата їхнього виходу ще не відома.

Mushra – сольний проєкт харківського музиканта, й віднедавна розробника ігор, Дмитра. У ньому той створює саундтреки до вигаданих і наявних відеоігор й надихається ними ж. Формація існує з 2015 року, а перший її реліз відбувся в 2016 році.

Фото обкладинки – Bandcamp