Українські midwest emo гурти об'єдналися на спільному альбомі

13 грудня у колаборації з лейблом Electricity вийшов спільний альбом "Все мине" семи українських midwest emo гуртів за участю: Prokat Kaset, last past., Увага, Corn Wave, Передайте Показники Лічильників, Я стану краще, та Stelia.

На релізі є пісні про тваринок, про ескапізм та секретні матеріали, і навіть про ідеї з буддизму. Тексти пісень можна знайти на bandcamp.

Реліз також доступний на стримінгових платформах 

Ініціатором створення збірки став гурт Я стану краще. Зокрема, у себе в інстаграмі команда наводить такі цілі релізу: 

  • "Змотивувати зробити нові пісні себе та гурти, які давненько нічого не випускали. Були часові обмеження на те, щоб зробити демоверсію пісні.
  • Відкрити нові імена. Наприклад, Стеля, які вже довгий час існують, але ще нічого не випускали. Або Передайте Показники Лічильників, які зібралися під цей альбом з учасників гуртів White Ward та Vovk.
  • Заявити про українську імо сцену, яку я вважаю недооціненою в Україні та світі. А у світовому контексті українські гурти ще часто домішують до російських під лейблом рашан."

Робота над піснями велася з початку вересня, і попри доволі обмежений термін до участі у збірці зголосилося 10 команд, хоча до фіналу дійшли семеро з них. Кожен гурт мав зробити нову пісню українською мовою. Після цього всі вони були відмастерені на студії Soundplant, щоб досягнути цілісного звучання релізу.

Серед учасників є як відносно відомі імена (Corn Wave), так і нові гурти, але зібрані досвідченими музикантами, як-от Передайте Показники Лічильників.

"Колись давно ми говорили з Миколою Превіром з гурту White Ward про усілякий еморок і, як же гарно було щось зробити разом. І ось, через 4 (!!!) роки після ініціювання подібних розмов з‘являється Андрій Бичковський з гурту Я стану краще з ідеєю збірки в кулаці. Це стало поштовхом вкотре зібратися і поговорити про задумуваний проєкт більш предметно.

Тоді до нас долучився Александр Лящук і, врешті, маємо для вас "Малий".

Про що ця пісня? Про тваринок, які через війну залишилися покинутими або втратили сімʼю. І про те, як тваринам швидше вдається забувати подібне: вистачить лиш подарувати їм трохи тепла й турботи", — розповів у коментарі Неформату Олександр Куц, фронтмен гурту VOVK

Обкладинку для збірки намалював київський художник Григорій Штиль, а дистрибуцію релізу взяв на себе лейбл Electricity. 

 Усі кошти з продажу альбому будуть передані у благодійний фонд Musicians Defend Ukraine.