Signals Feed The Void анонсують новий повноформатник

Херсонський експериментальний гурт презентує новий сингл зі свого майбутнього альбому. 

"Квітнуть троянди" — це повільна та похмура композиція, яка стилістично наближена до індастріал-року та готік-року, а тематично побудована на образах зі "Снігової королеви" Андерсена. 

Пісня доступна на усіх стримінгових платформах 

Обкладинку для релізу намалював Сергій Кочмар, який працює з гуртом ще з часів їхнього дебютного альбому, а також допомагає створювати візуалізації для інших проєктів, у яких задіяні учасники SFTV.

"Я орієнтувався на референси, з великими виразними елементами та стилістикою мозаїки або вітражу (вітраж видався мені більш доречним до концепції та тексту пісні, як аналогія до криги, дзеркал, скла), щоб було схоже, наче це фото десь з музею або зроблене зі старої будівлі. Також зробив холодний кольоровий тон, але виразний червоний на трояндах та трохи проблисків сонця на деяких елементах…", — розповідає Сергій

Розкриття сенсів сам гурт довірив ChatGPT, "оскільки про свою творчість буває досить важко писати". Водночас один з учасників проєкту Андрій Печаткін розповідає, що текст написаний за мотивами "Снігової королеви" Андерсена, але основний посил його дещо інший.

"Цвітіння троянд: Поетичний образ троянд, які розцвітають лише для того, щоб зів'янути, вказує на те, що кохання може бути красивим і пустотним одночасно. Це символізує мимовільну закоханість. Разом з тим троянди, після того як зав’яли, розквітають знов, а це вже ознака справжнього кохання, яке здатне пройти через будь-які випробування.

Крижане серце Кая: Цей образ вказує на холодність і відчуженість серця головного героя, яка зцілюється завдяки справжньому коханню. Симпатія до снігової королеви не є взаємною. Снігова королева скоріше використовує головного героя у своїх інтересах, але той сам не в змозі протидіяти чарам.

Пелюстки троянд, сніг, кров: Використання образів снігу та крові символізують біль, страждання і ціну, яку доводиться інколи платити за кохання. Справжнє кохання потребує роботи і віддачі з обох сторін.

Місяць і розбиті дзеркала: Місяць і розбиті дзеркала розкривають тему кохання в площині чогось таємного та загадкового — такого, що може вразити і збити з пантелику, через що можна наробити багато дурниць.

Снігова королева: Образ снігової королеви символізує недоступність та відчуженість, і показує, що залежність або поверхневу симпатію легко сплутати зі справжнім коханням.

Загальний настрій пісні виражає сум, але разом з тим дає надію, що справжнє кохання переможе", — пише нейромережа, дещо скоригована учасниками гурту. 

Наостанок додамо, що протягом останнього часу на своїх сторінках у соцмережах гурт зробив невеличку ревізію всієї попередньої творчості і зараз працює над новим повноформатником, що вийде вже наступного року. 

"Приблизно 10 років назад почався творчий шлях SFTV. Це була тепла та безтурботна осінь 2013 року. Тоді і народилась основна партія дебютної пісні, що згодом стала "Дикротією". Ми й думати не могли, що вже через пару місяців країною прокотиться череда потрясінь, переживання яких виллється в платівку "Від надістот до нелюді". Тоді ми домовились, шо цей альбом стане єдиним в нашій дискографії, але сталось інакше", — йдеться у пості гурту. 

Signals Feed The Void — експериментальний проєкт на основі постпанку, індастріалу та інших жанрів. Створений у 2014 році в Херсоні, але зараз базується в Одесі. Дискографія нараховує кілька альбомів та EP, кожен із яких суттєво відрізняється один від одного. Постійні учасники гурту Андрій Печаткiн і Віталій Гавриленко на різних релізах відповідають за різні інструменти та різні етапи роботи. І хоча від самого початку проєкт планувався як студійний, Signals Feed The Void відіграли декілька концертів, розширили склад, але зараз знову творять удвох.

Окрім того, нещодавно Андрій Печаткін дебютував із сольним проєктом mertvi dereva. 

Signals Feed The Void у соцмережах:

https://signalsfeedthevoid.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/signalsfeedthevoid
https://www.instagram.com/signalsfeedthevoidsftv/

Фото Віхи